Her kentin bir simgesi, tanıtım markası vardır. Adıyaman’ında Nemrut u. Gelen misafirlere temsili Nemrut heykelcikleri hediye edilir. Besni’nin ise 1937 Cumhuriyet bayramı kutlaması vardır. Esnafın cumhuriyet kutlamalarına şevkle katılımını belgeler. Her gelen misafire bu fotaoğraf hediye edilir.

Yıllar önce Denizli Acıpayam kaymakamını ziyarete gittiğimde sekreter odasında bu fotoğrafı görünce heyecanlanmış, gurur duymuştum. Hatta Erzurum da ki ordu komutanlığında da bu fotoğrafın olduğunu bir arkadaşımdan duymuştum. Besni deyince akla nasıl ki üzüm, fıstık geliyorsa aynı zaman da bu fotoğraf ta bilinir.

Kentimizde görev yapan kaymakamların hepsinin şehrimize bıraktığı izler vardır. Kimisi köylere yapılan su hizmetleri ile, kimisi yollar ile, kimisi okul yapımı ile ( Hulusi Şahin in köy okulları ile ilgili sunumu muhteşemdi ), kimisi dürümcü olarak, bazende projeci olarak anılırlar. Kısacası herkes bıraktığı izle anılır.

Hulusi Şahin kaymakamımız da eğitime yaptığı katkılar ile anıldığı kadar, hükümet konağı önüne yaptırdığı Atatürk büstü ve temsili 1937 Cumhuriyet kutlamalarını anlatan figürlerle anılır. Yapılan hizmet, tam da besni tarihi ile örtüşen, geçmişimizi özetleyen bir çalışmadır. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ancak uzun süreden beri ne zaman hükümet konağı önünden geçsem içim cız eder. Bakımsızlıktan içler acısı hale gelmiş, yıpranmış, boyaları eskimiş, temsili yüfek kırılmış, kemancının kemanesi kaybolmuş, darbukacının parmağı kopmuş……… daha neler neler.

İdarecilerimiz hiç mi oradan geçerken dönüp bakmaz, törenlerde dikkat etmez. Yoksa Atatürk var diye bakmaya yüzlerimi yok.

Devlette devamlılık vardır. Bir idarecinin yaptığını yerine gelen takip eder. İdarecilik görev yaptığı yere hizmet vermektir. Ama ne yazık ki son zamanlarda idarecilik denince akla, iktidara nasıl yaranırım, koltuğu kaybetmem anlayışına dönüşmüş. Yazık……

Yetkililerden ricam, bu ayıbın en kısa sürede telafi edilmesi. Lütfen gerekli bakım ve onarım derhal yapılsın. Kaymakamlığın gerekli ilgiyi göstereceğine inanıyor, şimdiden teşekkür ediyorum.

ASIM ÖCAL

01.10.2017