Herkesin ihtiyacı olan bu çok önemli konuyu Dünya Değişim Akademisi'ndeki Değişim Uzmanına  sorduk, bedeni nasıl sağlıklı besleyebiliriz? Cevabını sizlerle  paylaşıyorum. Bakalım ne kadar sağlıklı besleniyoruz!
''Tüm koşullarda insanın devamlı olarak kullandığı tek araç bedendir. Bu nedenle bedenin nasıl beslendiği önemlidir, nihayetinde besin maddeleri beden için önemli bir enerji kaynağıdır. Besin bir ilaç veya bir zehir olabilir. Yediklerimiz ömrümüzü uzatabilir veya ölümünüze neden olabilir.
Bilinçli beslenme, vücudun beslenme ihtiyacını dengelenyen ve doğal istekler tarafından seçilen doğru tüketimine dayanır. Tam besinler, meyve, sebze ve tahıllar en fazla yaşam enerjisi içeren sağlıklı yiyeceklerdir. Bununla bereber bilinçli beslenmenin önemli bir unsuru da doğru miktarda yemek yemektir. Günümüzün stresli ortamında çoğunlukla insanlar otamatik şekilde oluşmuş kötü alışkanlıklarına bağlı olarak ve diğer insanlarla birlikte eğlenmek için yemek yerler.
Birey tatsız duyguları bilincinden atmak, tatminsizliğini gidermek, duygularını doyurmak veya yaşamına bir tat katmak için yiyecekleri kullanmaktadır. Sonuç olarak, duygular körleşmekte ve birey yediklerinin ne tadını ne de miktarının farkına varmaktadır. Duygusal denge gelişince birey duygularını daha iyi anlamaya başlar. Duygusal konrol sayesinde birey aşırı yemek yeme alışkanlığından kurtulur. Açlık hissi insanı rahatsız etmez, öfkeye ve diğer olumsuz hislere neden olmaz, açlığa dayanıklılık artar ve açlık korkusu yok olur. Birey yalnızca gerçekten acıktığı zaman doğasına uygun, besin değeri yüksek, sağlıklı ve doğal yiyecekler ile beslenir. Böylece insan doğru beslenerek sağlığa olumlu katkıda bulunabilir.
İnsan beslenmek için yaşamamalı, yaşamak için beslenmelidir. Yalnızca acıktığı zaman yemeli, lokmayı yutmadan önce iyice çiğnemeli ve midesinin yalnızca üçte ikisini doldurmalıdır. Midenin sadece yarısı yiyeceklerle, dörtte biri ise sıvıyla doldurulmalı ve dörtte biri boş kalmalıdır ki sindirim işlemi kolaylıkla gerçekleşsin. Tüm bunları uygulayarak gerektiği zamanda gerektiği kadar düzenli beslenerek sağlıklı ve dengeli yaşam sürdürmek tamamen insanın elindedir.''