Ben bir kadınım, dünyada yaşayan birçok kadın gibi. Dünyaya gelirken bunu tercih etme şansım olmadı. Bana isteğim dışında atfedilen birçok şey gibi...    

Evet doğmayı, kadın olmayı, bu ülkede ve bu şehirde doğmayı, konuştuğum dili, sahip olduğum dini, mezhebimi, ... Ve daha birçok şeyi ben seçmedim.

Şimdi diyeceksiniz ki, eee bundan bize ne,. Haklısınız bu sizi ilgilendirmez. Buna kesinlikle katılıyorum. Aksini söylemek hata olurdu. Mesela benim mutlu veya mutsuz olmam, okumuş veya okumamış olmam, aç veya tok olmam,giyecek kıyafetim olup olmadığı, haklarımı alıp alamadığım, saygı görüp görmediğim,... VS  sizi tabii ki ilgilendirmez.

Peki o halde benim (burada kendi nezdimde tüm kadınları kastederek söylüyorum), mutluluğum için kendimce hayat tercihimi yapmam, okuma hakkımı sonuna kadar kullanmak istemem, diğer tüm insani haklarımı cinsiyet farkı olmaksızın istemem, karnımı doyurabilmek için bir erkeğin sırtına yük olmak yerine çalışmak istemem, giyeceğim kıyafeti siz ne düşünürsünüz ya da size sapkın neleri hatırlatabilir kaygısı gütmeden giymek istemem, saygısızlara, sapıklara tahammül etmek istememem, uğradığım sapkın davranışlar karşısında aman kimseye ayıp olmasın diye sesimi kısıp oturmak yerine sonuna kadar sesimi yükselterek tepki vermem, anneliğim, kadınlığım, duruşum, bakışım, oturuşum ve de kalkışım... Daha nice nice davranışım sizi neden ilgilendirir ki anlamadım.

Kadın denince önce durup bir düşünecek sonra hareket edeceksiniz. Tüm insanlığı doğuran, büyüten, onlara ilk eğitimi veren kadınlara karşı ekstra değil yanlış anlaşılmasın, insan gibi davranacaksınız. Bir insana davranılması gerektiği, bir insanın hakkettiği gibi ... 

Sürç- i lisan ettiysek affola. Yazdıklarımın tamamı yerini bula.

Instagram :nazantstnypcofficial

Nazan Taştan Yapıcı