Hava güneşli miss diyorsun ki dışarı çıkım da şöyle bir hava alım. Ama dışarı çıkınca bir de bakıyorsun aman tanrım o da nesi. Yıllardır yerinde olan çınar ağacını kökten kesmisler. Tabi sen şok, sen iptal anlam veremiyorsun bu ağaç katline. Meğer belediyeye yakın biri orda dükkan açmış ve o sana gölge olan seni serinleten kuşlara yuva olan yağmuru bu topraklara çağıran o koca çınar ağacı sırf birilerinin Vitrini daha net gözüksun diye katlediliyor. Bu sebeple ki Adıyaman kaldırımların da ağaç sayısı parmakla sayılacak kadar az.

Belediyeciligin en önemli kurallarından bir tanesi de kaldırımları agaclandirmaktir. Peki o zaman soruyorum Adıyaman Belediyesi neden kaldırımları, refujleri agaclandirmiyor. Neden olan ağaçları kesiyor. Neden ağaçları sulamiyor.

Misal filistin caddesinde katledilen ağaçların hesabını kim verecek. Filistin caddesi suan çırılçıplak yaprak açmış ağaç yok. Her yer beton, toprağa hasretiz. Havuzları kaldirmislar bir de alkış bekliyorlar. O havuzlardan su içen hayvanlar şimdi nereden su içecek. Yahu filistin caddesini kuşlar bile terketti. Serinlemek için oraya giden insanları sokağa küstürdünüz. Elbette yaptığınız bu hizmetler size sandıkta oy olarak dönecektir. Bilinçli bir vatandaş olarak bunları yazıyorum. Bilmiyorsanız bir bilene sorun. Bu hayat bizim değil yarinlarin, yani çocukların. Çocuklar ise beton değil ağaç istiyor. Plastik hayvanlar değil özgür kuşlar görmek istiyor.

Kaldırım da yürürken dikkat edin ağaç yok. Ağaç dikilmesi için ayrılan alanlarda ağaç dikilmemis yada kesilmiş kökü kalmış orda. Olan ağaçların çevresi sıkı sıkı kaldırım taşlariyla kapatılmış o ağaç o halde nasıl sulanacak. Yeni yapılan kaldırımları ise bir tık üste çıkarmışlar ağaçlar için yer bile bırakılmamis. Nedir yani doğaya ağaca hayvana dusmansaniz evet düşmaniz bilerek yapıyoruz deyin ya utanmayin, utansaniz yapmazsiniz ki zaten. 

Ağaç kesmek için ne kadar çok bahaneniz var. Yol genişletiyoruz ağaç kes. Esnaf şikayetçi ağaç kes.bir tanıdığım kaldırım taşı üretiyor refujlere ağaç yerine kaldırım taşı dik. Sonrada neden bu memleket sıcak, neden kavruluyoruz, yok efendim neden rüzgar esmiyor, yok efendim neden yağmur yagmiyor. Yahu neden serin olsun, neden rüzgar sesin, neden yağmur yagsin. Asıl sorulması gereken sorular bunlar.

Şimdi de çıkmışlar sözüm ona kuş yuvası yapmışlar. O yuvalara kac kuş yuva yapmis sayar misiniz lutfen. Ne kadar duygulandim anlatamam bu kuş yuvalarını görünce. Hangi kuş yerden 2 metre yükseklikte açık alanda yuva kurar acaba. Kuş yuvası yapıyormuş gibi saçmalıklardan vazgeçin. Kuşlar ağaçlar da yaşar, ağaçlar da yuva yapar. Sayenizde kuşlar bile bizi terketti. Ağaç dikin ağaç, beton yenen bir şey değildir. Ve biz insanlar ağaçlardan da hayvanlardan da sorumluyuz. 

Kıyamet kopsa elindeki fideyi dik der peygamber.

Bir ağacın dalı kesilmesin diye köşkünün altına ray döşeyin, köşkünü 5 metre kaydırmis bir kurucu liderimiz var bizim. Çorak topraklarda orman çiftliği kurdurttu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk. 

Adıyaman Belediyesi birgün anlayacak ki...

Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğun da, son balık öldüğün de; Adıyaman Belediyesi betonun ve paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

Doğayla savaş halindeyiz biliyor musunuz bu savaşı kazanırsak öleceğiz.