Cesaretinizi toplayıp kararlı olunca Mevla'm bir ışık verir yoluna. Güneş doğar üstünüze, iyilerle iyiliklerle karşılaşırsınız…

            Elinizdeki fırça ile tuvalinize sevgi ile dokunursanız, pembe düşünürsünüz ve mavi ağır basar resimlerinizde…

            Gönlünüz zengin ise soframız zaten zengindir. Bağınız bahçeniz bereketlidir. Edebin veren el olmayı emreder ve paylaştıkça mutlu olursunuz…

            Her şeyde Rabbimizin bir takdiri vardır. İnancımızda tesadüf diye bir şey yoktur. Mevla'm takdir etmiş, olmuştur. Siz niyet etmişsiniz, sonsuzluğun sahibi "ol" demiş ve olmuştur…

            Safiye Samyeli hocam bana Isparta ili, Şarkikaraağaç ilçesi Belceğiz köyünde uluslar arası bir kültür sanat festivali yapılacağını söylediğinde elbette ki çok şaşırdım. Bir çok ilde bile yapılmaya cesaret edilemeyen bir kültür sanat festivalini nerede olduğunu bile bilmediğim bir köyde yapmayı düşünmenin bendeki ruh halini varın siz düşünün. Ama bunu Safiye Samyeli diyorsa düşünmeden "evet" dedim.

            Oraya vardığımda birde ne göreyim. Baş döndürücü bir telaş, kelebek olmak için tırtıl olmayı kabullenmiş koca yürekli canlar...

            Bunların başında ise gökkuşağını kendi elleriyle boyamak isteyen, yer yüzündeki bütün çiçekleri köyünde toplamak isteyen bir komutan edasında Muhtar İbrahim Böcek. Doğal, mert, dobra, kararlı ve çalışkan. Uluslar arası bir festivali köyünde yapacak kadar yürekli. Tebrik ediyorum kardeşimi. Rabbim, bu millete senin gibi vatan evlatlarını idareci kılsın.

            Ve muhtarlarına inanmış bir köy halkı. Masum bakışlı, tebessümleri içten, cepleri belki yoksul ama gönülleri zengin mi zengin Belceğizliler. Ben yıllardır Isparta'da gül yetiştiğini sanırdım. Meğerse, Isparta'da, Şarkikaraağaç'ta, Belceğiz'deki güller başkaymış, gül oradaki insanların diğer adıymış...

            Rabbimden duam bir kez daha, hatta bir çok kez daha Belceğizliler ile aynı havayı teneffüs etmektir. Teşekkür ediyorum; Safiye Samyeli, İbrahim Böcek, Harun Yıldırım, Zeki Çelik ve katılım sağlayan, emeği geçen bütün dostlar...

            Kim bilir belki bir gün Belceğiz köyünde yapılan uluslar arası sanat ve kültür festivali Adıyaman'da da yapılır. Ozanlar, şairler, aşıklar, yazarlar Adıyaman'ımıza gelir şiirler okur, atışır, kitaplarını imzalarlar.

            Adıyaman'da inanç turizmi, doğa turizmi, kültür turizmi, kış turizmi, yayla turizmi, av turizmi, spor turizmi, hatta sahil turizmi yapılabilecek imkanlar var. Adıyaman'da su altı dalış, Rafting, dağcılık, su ve hava sporları yapılabilecek potansiyel var.

            Dünyada güneşin en güzel doğup battığı, Sahabe Safvan bin Muattal'ın medfun bulunduğu, doğu ve batı kültürü ile yoğrulmuş Adıyaman'ın bir huzur kenti olduğunu söylemde bırakmamalıyız. Bütün dünyaya bunu göstermeliyiz. Bunun tek çaresi isi irili ufaklı sanatsal ve kültürel faaliyetler.

            Teşekkürler Şarkikaraağaçlılar, Belceğizliler ve iki gün boyunca birlikte olduğum can dostlarım…

            Selam ve dua ile…

Fahrettin Çelik

[email protected]