Bu yazımın bilgilendirme ve davet niteliğinde olacağını baştan söyleyeyim.

Adıyaman Kent Konseyi olarak, kentimiz için önemli olduğuna inandığım iki etkinliğe imza atıyoruz.

Birincisi, neredeyse çoğunu unuttuğumuz sokak oyunlarımızı yeniden canlandırmak, genç nesle tanıtmak ve sürekli hale getirmek amacıyla “Sokak Oyunları Şenliği”.

İkincisi de, Adıyaman’ın tanınıp bilinmesinde farkındalık oluşturacak “Tarihi ve Doğasıyla 4 Mevsim Adıyaman” adlı fotoğraf sergisi.

Eskiden oynadığımız ve bizlere bir çok yönden faydası olduğunu epey sonra öğrendiğimiz Sokak oyunları organizasyonu yıllardan beri içinde ukde idi. Ne zaman bu konuda bir şeyler yapmayı düşünsem ya birileri heyecanımı kaçırıyor ya da bir yerlerden engeller çıkıyordu.

Oysa bir çok il bunu yıllardan beri geleneksel olarak yapıyordu.

Allah’ın izni ile bu kez gerçekleştireceğiz. Adıyaman Belediyesi’nin katkılarıyla organize edeceğimiz şenlikte bana en çok yardımcı olan Abdulkerim Işık hocama, bu konuda kaynak olarak faydalandığımız eserin yazarı Ahmet Akil Yağınlı hocama ve etkinliklerimize büyük katkı veren Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’ya  hassaten teşekkür etmek isterim.

Adıyaman Anadolu Lisesi ile Adıyaman Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin katılacağı şenliğimiz iki gün sürecek.

Birinci gün olan 15 Mayıs Pazartesi günü Karaali Atletizm Pistinde saat 11.00’de başlayacak şenlikte 4 oyunumuz olacak. Çember, Kırcik, İp Atlama ve Deleme kategorilerinde yarışma ve gösteriler olacak.

İkinci gün yani 16 Mayıs Salı günü ise saat 10.00’da Kaleönü’nde Beştaş ve Çizgi oyunlarımız olacak.

Zevkli ve eğlenceli geçeceğine inandığımız şenliğimize ilgi duyan, merak eden herkesi bekliyoruz.

Adıyaman’ın tanınıp bilinmesinde önemli gördüğümüz bir diğer etkinliğimiz ise Fotoğraf Sanatçısı Fatih Çam hocamın büyük emek verdiği özgün fotoğraflarından oluşan Tarihi ve Doğasıyla 4 Mevsim Adıyaman fotoğraf sergisi. Aynı zamanda bir Adıyaman ve Fotoğraf sanatı gönüllüsü olan Fatih Çam hocama emek ve fedakârlıklarından dolayı teşekkür ediyorum.

16 Mayıs Salı günü saat 13.00’te Keleş Konağında açılacak olan sergi 20 Mayıs gününe kadar devam edecek. Beğeneceğinize inandığım birbirinden güzel Adıyaman fotoğraflarını görmek isteyeceğinizden eminim.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen Gençlik Haftası kutlamaları içerisinde yer alan etkinliklerimize gösterdikleri ilgiden dolayı İl Müdürü Fikret Keleş ve Şube Müdürü Yaşar Sarıkaya’ya da teşekkür ediyoruz.

Bu arada şunu belirtmek isterim. Okullarımızda ilkokul sınıfları düzeyinde Milli Eğitim Bakanlığı talimatıyla gerçekleştirilen çocuk oyunlarının da çocuklarımız için faydalı olacağına inanıyorum.

Ezcümle şunu ifade etmek isterim. Marifet iltifata tabidir. Tamamen gönüllü olarak yaptığımız ve memleketimize ve insanımıza yararlı olacağını düşündüğümüz bu ve benzeri etkinlikler siz değerli hemşehrilerimizin ilgi ve desteğine muhtaçtır.

Bekliyoruz efendim…

Vesselam.