Bugün Adıyaman kalesine çıktım.

Şöyle bir kaleden etrafıma baktım da nasıl bir çirkinliktir bu yarabbi..!

Sadece bir kale mi yapılır bir şehre, ya çevre düzenlemesi..?

Bence hepiniz benim gibi düşünüyorsunuz,.

Kaleden bakınca göz banyosu değil göz şoku geçiriyorum ne yazık ki her seferinde, belki değişir belki değiştirirler diye bekliyorum ama galiba çok beklerim.

Şimdi diyeceksiniz ki madem bunun farkındasınız neden söyleniyorsunuz sonuç değişmeyecek ise.

Evet belki sonuç değişmeyecek hatta büyük ihtimalle sonuç değişmeyecek ama birilerinin biz halkın bu görüntüden rahatsız olduğunu yüksek sesle haykırması gerekiyor.

Sonuçta bizler koyun değiliz düşünen, yargılayan, konuşan, istişare eden varlıklarız öyle değil mi..?

Sahi neden kalenin dibinde bir çevre düzenlemesi yapılmıyor,

Neden motosikletli serseriler orayı mesken tutuyor ve etrafı kırathaneler var sadece erkekler mi orada takılıyor ki böyle bir zihniyet varsa ben bunu yanlış buluyorum, kaldı ki kalenin etrafı fazlasıyla verimsiz kullanılıyor ben olsaydım ana caddeye kadar olan tüm evleri ve iş yerlerini kamulaştırır, yeşillendirirdim, çok güzel banklar, kütüphaneli banklar hatta kurardım sadece çocuklar için kumdan bir alan yapardım. Sonuçta çeşitli rahatsızlıkları olan insanlar o kadar merdiven çıkamaz, bunun engellisi de var, yaşlısı da var var da var vs. özellikle de onlar için kalenin dibinde etkinlik alanları oluştururdum, cafeleri sevmem ama çay bahçelerine bayılırım. Mesela kalenin tepesinden aşağıya kadar akan bir şelale yapardım, resim çekilecek ufak ufak ahşap köprüler yapardım, aynı şekilde insanların kilimlerini serip ailecek sıcak bir ortamda piknik yapabilecek alanlar yaratırdım. Eğer ben bunları düşünüp yapabiliyorsam bunu sizlerde düşünüp yapabilirsiniz sayın yetkililer.

Söylediklerim hep hayal işte daha ana caddesinin kaldırımları yıkık dökük bir dolu yama olan belediyeden beklentilerim beni de şaşırtıyor gerçekten, sahi neden şehrimizin kaldırımları dahi paramparça, ben bir Adıyamanlı olarak utanıyorum bundan.

Yetkililerin haberi mi yok bundan yoksa umursamadıklarından mı bu şehrin eksiklerini tamamlamıyorlar merak ediyorum.