Bugün bayram.. Hani şu birilerimizin tatil olarak gördüğü, diğerlerimizin de akraba ziyareti için fırsata dönüştürdüğü..

Eğer akraba ziyaretine dönüştürenlerdenseniz ne mutlu size.. Ama tatil olarak görenlerdenseniz (deniz, kum, güneş değil, sadece dinlenmek), o zaman şartlar güzel uğramış size..

Eski bayramlar diye söze girmeyeceğim. Her yerde yazıyor, hatta görsellerle daha da dramatikleştiriliyor. Ziyaretleri kafanızda sıraya koyduysanız eğer; ya da önce hangisine gitsek diye düşünüyorsanız; bu bayram sizindir. Ama birkaç gün kafa dinlemeyi, evde hiç bir şey yapmadan öylece oturmayı, aranmayı bekleyenleri sırayla arayıp, televizyondaki bayram programlarına zamping yapmaya devam edip, arada bir gözleri dinlendirme bahanesiyle şekerleme yapıyorsanız; bu sizin bayramınız değildir. Bu birçoğumuzun (ben de o çoğunluğun içindeyim) dinlenme olarak gördüğü kısacık bir soluklanmadır..

Aslında hayatın bize sunduğu şartlara göre yaşıyoruz.. Her ne kadar kabullenmesek de!..

Bu birkaç günde ziyaretlere gitmek için koşuşturan bayramcılar nice güzel bayramlarınız olsun..

Ziyarete gitmeye hali kalmayacak kadar, yorgun olanlar; bu da sizin dinlenmek için fırsatınız olsun. Bu fırsatı benimle yaşayanlar; bu kez sadece gökyüzüne biz bakalım.. Sıcağı ve güneşi önemsemeden, şöyle bir göz kırpalım birbirimize..Kim bilir; belki de birbirimize gülümsemişizdir yine..

         Hoşça, dostça, mavinin huzur tonuyla kalın..