Demokrasilerin olmazsa olmazlardan biri de halkın ilkeli ve doğru haber almasını sağlayan Basının Özgürlüğüdür. Dolayısıyla basın organlarına baskı yapmak, temel prensiplerini uygulayan basın emekçilerini susturarak her türlü cezayı reva görmek demokrasiyle asla bağdaşmaz.
Bugün basın emekçilerimizin zor koşullarda mücadele ettiğini biliyoruz. Sindirilen,susturulan, kendisine otosansür uygulamak zorunda kalan bir anlayışı yaratanlar bilmelidir ki, tüm zorluklara, baskılara rağmen halkın aydınlanmasını, bilgilenmesini sağlamak için halktan, haktan, hukuktan, adaleten yana olan basın emekçilerimiz var. Toplumsal sorumluluğu ve bilinci ilke edinerek; Kalemini kıran ama satmayan ,ne kadar engelleseler de, sansürleseler de gerçekleri yazan, ülkesinin aydınlık geleceği için karanlıkla savaşan onurlu ve cesur gazetecilerimiz var olmaya devam edecektir.
Dünya basın özgürlüğü sıralmasında karnesi zayıf olan ülkemizde , demokrasinin varlığının en önemli unsurlarından biri olan Özgür Basın için yılmadan mücadeleye devam diyerek, özgür habercilik koşullarının sağlandığı yarınlar diliyorum.
İlkelerinden ödün vermeyen , tarafsız ve doğru bir şekilde insanların haber alma hakkını sağlayan tüm Gazeteci meslektaşlarımın, basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum, saygılarımla