Hani bizler basının güzide elemanlarıydık…

 

            Hani bizler toplum ile Devlet arasında köprü vazifesi gören kişilerdik…

 

            Hani önemliydik. Sözümüz para ederdi, yaptıklarımız toplumda örnekti…

 

            Bizden biri amansız bir hastalığa yakalandı. Bu kardeşimiz bir anda işsiz kalmış, çocukları, ailesi yalnız kalmışlardı.

 

            Bir şeyler yapılması gerekiyordu. Koskoca bir gazeteciler ordusu için böyle küçük bir şey de sorun muydu sanki.

 

            Hem Baki Serhat Kamış, topluma mal olmuş biriydi. Baki ile hastanede fotoğraf çektirmeyen Adıyaman`dan siyasetçi, gazeteci, bürokrat, sanatçı kalmadı. Bütün bunlar el birliği ile Baki`nin bu küçücük derdine derman olurlardı. Hiç değilse gazeteci arkadaşlarının hatırına da olsa seve seve yardıma koşarlardı.

 

            Ne bilelim seçimin daha uzak olduğunu.

 

            Ne bilelim siyasetçilerin daha çok önemli işleri olduğunu ve yeni yeni siyaset düşünenlerin de hala nabız yoklama aşamasında olduklarını…

 

            Bilemezdik ve yola koyulduk; Adıyaman’ın Kahta İlçesinde yaşayan ve hastanede tedavi gören Gazeteci Baki Serhat Kamış için Akıncılar Belde Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya’nın ev sahipliğinde bir yardım programı düzenledik.

 

            Kocaman Adıyaman`dan gelenleri sayıyorum; Kahta kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Cetinkaya, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş, CHP Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Kahta Kadın Kolları Başkanı Remziye Kızılay, İşadamı Hacı Mehmet Çetinçakmak ve gerçekten güzide insanlar, bir kez daha kendileri ile gurur duyduğum gazeteci kardeşlerim katıldı. Bütün katılımcılara sonsuz şükranlarımı arz ediyoruz.

 

            Akciğer yetmezliği hastalığı nedeniyle Marmara Üniversitesine sevk edilen Baki Serhat Kamış’a en büyük desteği ise TBMM Başkan Vekili Adıyaman Milletvekili Sayın Ahmet Aydın ile Ak Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel`in yaptıklarını biliyoruz. AGAD Başkanı İbrahim Aslan gibi rutin yardım yapanların olduğunu da biliyoruz. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

 

            Doğrusu M. Akif Beyaz, Mustafa Aloğlu, Mehmet Güzel, Ramazan Yaman ve Hasan Meriç ile birlikte organizeye katkı sunan arkadaşlar olarak amacımıza ulaştık. Beklentimizin de üstünde bir miktar yardım toplamanın ötesinde Baki konusunda farkındalık yarattık. İnsanların dikkatlerini bu konuya çektik. Belki çokta konuşmadık ama organ bağışının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hissettik.  

 

            İyi de bu katılımcıların dışında kalan, özellikle de Kahta`nın o yetkilileri neredeydi. Sincik Belediye Başkanı bu kadar uzak yoldan gelmişti de, Kahta Belediye Başkanı neredeydi.

 

            CHP Besni İlçe Başkanı gelmişti de, özellikle Kahta`nın siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları, işadamları, esnafları neredeydiler.

 

            Tabi gelmeyince vicdanları rahatlatmak için birde kılıf gerekecekti; "Bu konu ile ilgili şov yapılıyor" denebilir mesela. Yada "biz yardımı gizli yapıyoruz" da güzel bir gerekçe. Bir şeyler bulunur ya…

 

            Baki kardeşimiz sosyal paylaşım sayfalarını çok iyi kullanan, Kahta`da gazetecilik yapan, evli ve 4 çocuk babası bir kardeşimiz. Hastalığının tek çaresi olarak akciğer nakli olarak görülüyor.

 

            Baki, biz gazetecilerin onurudur. Baki için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız Allah`ın izniyle.

 

            Baki kardeşimiz için hassasiyet gösteren bütün herkese sonsuz teşekkürler ediyoruz. Yanımızda olması gerekip de olmayanları ise kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz.

 
            Selam ve dua ile…
 
 

Fahrettin Çelik