Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Adıyaman’a gelen Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, Adıyaman Belediyesi’ni ziyaret etti.
Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’nun kapıda karşıladığı Bakan Yardımcısı Tüfekçi’ye beraberinde bürokratlar, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu da eşlik etti.
Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette bir konuşma yapan Bakan Yardımcısı Tüfekçi, Adıyaman’da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun selamını iletti.Tüfekçi yaptığı konuşmada, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Sayın Bakanımızın öncülüğünde önemli işlere imza atıyoruz. Adıyaman çok önemli bir ilimiz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak 2003’ten 2016 yılına kadar Adıyaman’a 860 milyon TL’lik bir yatırım yapmış bulunuyoruz. Bunların içerisinde barajlarımız, göletlerimiz var. Şu anda 10 tane barajımız inşaat aşamasında devam ediyor. Bir barajımız bitti. Yine 7 tane barajımız planlama-projelendirme aşamasında. 37 dere ıslahını bitirmiş bulunuyoruz. Yine Güneş Enerjisi Projelerimizle alakalı çalışmalarımız var. HES projelerinde de Adıyaman’da önemli projeler uygulamaya geçti ve geçmeye de devam ediyor. Atatürk Barajı’nın büyük bir kısmının Adıyaman sınırları içerisinde bulunması da bizim Adıyaman’a olan ilgimizi arttırıyor. Meteoroloji anlamında da 14 otomatik istasyonu tamamladık. Bunların yanında birisi Besni diğeri de Kâhta’ya olmak üzere iki istasyon daha yapacağız” dedi.
Ormancılığın önemine de dikkat çeken Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi sözlerini şöyle sürdürdü: “Adıyaman topraklarının ormancılıktan istifade etmesi gerekiyor. Bu topraklara ciddi anlamda fidan dikimi yapmamız gerekiyordu ve şu ana kadar 52 milyon fidanı topraklarımızla buluşturduk. Sadece 2017 yılında Adıyaman genelinde 8 milyon 8 bin fidan dikimi gerçekleştirdik. 2018 yılında da aynı faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. 2023 hedeflerimizden bir tanesi de dünyadaki kişi sayısı kadar yani 7 milyar civarında fidanıtoprakla buluşturmaktır. Şu an 4 milyar fidana doğru gidiyoruz. İnşallah adım adım bunu genişleteceğiz. 16 yılda 55 köyümüze 245 bin civarında gelir getirici fidan diktik. En çok gelir getirici fidan talebi ve yapılan çalışmalarda Adıyaman ön sıralarda bulunuyor. Bir de orman köylülerine verdiğimiz sıfır faizli kredi desteğimiz var. Bu anlamda da sadece Adıyaman’da bugün itibariyle 3 bin 564 aileye 10 milyon 800 bin TL bir ferdi kredi açtık. Bu kredi 2 yıl ödemesiz 5 yıl vadeyle faizsiz bir kredi. İnşallah gelen talepleri karşılamaya devam edeceğiz. Bu anlamda ev sahipliğinden dolayı değerli ağabeyim, belediye başkanımız Hüsrev Kutlu beyefendiye teşekkür ediyorum.”
Daha sonra söz alan Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Adıyaman’ımızın sorunlarıyla çok yakından ilgilenen, Ankara’da Adıyaman’ı daha da güzelleştirmek için gayret sarf eden Bakan Yardımcımızı Adıyaman’da görmekbizi fazlasıyla memnun etmiştir. Ben sayın bakanıma Adıyaman için şimdiye kadar yaptıkları ve bundan sonra da yapacakları çalışmalar için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların sonunda Bakan Yardımcısı Tüfekçi, Adıyaman Belediyesi’ne çeşitli tür, cins ve ebatlarda 22 bin fidan sözü verdi. Başkan Kutlu’da Bakan Yardımcısı Tüfekçi’ye Adıyaman’a ait çeşitli hediyeler takdim etti.
Program sonunda Bakan Yardımcısı Tüfekçi ile Başkan Kutlu Orman İşletme Müdürlüğünü ziyarete bisikletle giderek, yolda karşılaştıkları esnaflarla sohbet etti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha