2017 yılında, toplam bin 807 sığınak, barınak ve mağara ele geçirildi.

Buralarda 166 ton gıda malzemesi bulundu.

Bu yıl, 788 sığınak ve barınaktan 43,5 ton gıda malzemesi ele geçirildi.

Yol kontrollerinde ara ve tali yolların denetimine ağırlık verilecek.

İçişleri Bakanlığı, yürütülen başarılı operasyonlarla nefes dahi alamayan Bölücü Terör Örgütü üyelerinin (BTÖ) yiyecek sıkıntısı çekmesi üzerine, yaylacıları uyardı. Bakanlık, terör örgütünün kış yapılanmasını önlemek için yayla sezonunu bitiren vatandaşlara, terör örgütü mensupları tarafından alınabilecek yaşam malzemelerini evlerinde bırakmamalarını istedi. Ayrıca kolluk kuvvetleri, market ve bakkallardan alınan dikkat çekici un, şeker, konserve satışlarını takip edecek.

İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Ordu, Osmaniye, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Trabzon, Tunceli ve Van valiliklerine Bakan Süleyman Soylu imzalı "Güvenlik Tedbirleri" konulu genelge gönderdi.

Genelgede, ülkemizin toprak bütünlüğünü, milli güvenliğini ve kamu düzenini tehdit eden, vatandaşların temel hak ve hürriyetlerini yok etmeye yönelik eylem ve saldırılarda bulunan terör örgütleriyle devletin tüm imkân ve kabiliyetleri kullanılarak etkin mücadele edildiği ifade edildi.

Yürütülen başarılı operasyonlar sayesinde özellikle BTÖ'nün, temel gıda ve yaşam malzemesi temini konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığına dair bilgiler alındığına vurgu yapılan genelgede; BTÖ mensuplarının temel gıda ve yaşam malzemesi teminini engellemek amacıyla yayla dönüşlerinde alınacak güvenlik önlemleri şu şekilde sıralandı:

Yayla ve meraların vatandaşların kullanımına açılması ile birlikte terör örgütüne yardımcı olabilecek kişilerin terör örgütü mensuplarına erzak ve yaşam malzemesi sağlamalarını önlemek için gerekli tedbirler alınacak. Yayla dönüşlerinde vatandaşların artan yaşam malzemelerinin terör örgütü mensuplarınca alınabileceği düşünülerek yaylada bırakmamaları konusunda uyarılacak. BTÖ mensuplarının lojistik faaliyetlerine yardım eden ve erzak götüren işbirlikçilerinin genellikle yol kontrollerinde ana yollar yerine ara ve tali yolları kullanması nedeniyle bu yolların denetimine ağırlık verilecek.

“Dikkat çekici un, şeker, konserve satışları takip edilmeli”

Kolluk kuvvetlerince toptan satış yapan yerler ile market ve bakkallardan dikkat çekici miktarda un, şeker, konserve, helva, reçel vb. gıda ve yaşam malzemelerin satışı takip edilecek ve istihbarata ağırlık verilecek.

Yol kontrollerinde kamyonet, panelvan, minibüs gibi şüpheli araçlar detaylı aramalardan geçirilecek.  Terör örgütü tarafından kullanılması muhtemel gıda ve yaşam malzemelerini aracında bulunduran şahısların yerleşim yeri ile yol güzergâhı ve kaç kişilik malzeme götürdüğü hususları ayrıntılı sorgulanacak.

2017 yılında 166 ton, bu yıl 43.5 ton gıda malzemesi ele geçirildi

2017 yılında jandarma sorumluluk bölgesinde bin 807 sığınak, barınak ve mağara ele geçirildi. Buralarda bulgur, çay, fasulye, helva, kuru soğan, makarna, mercimek, patates, peynir, pirinç, salça, șeker, tuz, un, yağ, zeytin ve muhtelif gıda olmak üzere, toplam 166 ton 446 kg malzeme bulundu.

Bu yılın 8 aylık döneminde ise, 788 sığınak, barınak ve mağarada ise toplam 43 ton 510 kg bulgur, çay, fasulye, helva, kuru soğan, makarna, mercimek, patates, peynir, pirinç, salça, șeker, tuz, un, yağ, zeytin ve muhtelif gıda malzemesi ele geçirildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha