Bir dizi gezi ve ziyaretlerde bulunmak üzere Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile birlikte Adıyaman’a gelen Prof. Dr. Onur Özlü hanımefendi Adıyaman’da çeşitli ziyaretlerde bulundu.
Prof. Dr. Onur Özlü’ye Türk Standartları Enstitüsü İl Temsilcisi Jülide Başsürücü, İl protokolü eşleri eşlik etti. İlk olarak Sahabe Safvan Bin Muattal hazretlerinin türbesine giden Bayan Özlü, daha sonra Karakuş tepesi, Cendere köprüsü, Arsemia ve Nemrut Dağına çıkarak Adıyaman’ın tarihi ve turistik değerlerini gezdi. Nemrut dağındaki heykelleri yakından inceleyen Bayan Özlü, buradaki tarihi eserlere hayran kaldı. Güneşin batışını izleyen Bayan Özlü, ilk kez Adıyaman’a geldiğini ifade ederek Adıyaman’ı yakın çevresine anlatacağını belirtti.
80. Yıl Yaşam Boyu Rehabilitasyon Merkezi, Perre antik kenti, GAP Çocuk Gelişim Merkezi ve Şehit Ailesi Hasan Aydoğdu’nun ailesini ziyaret eden Bayan Özlü, güzel izlenimlerle Adıyaman’dan ayrıldığını söyledi. Bayan Özlü’ye TSE İl Temsilcisi Jülide Başsürücü ve protokol eşleri tarafından yöresel ürünler takdim edildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha