Bakan Özlü, 2 gün sürecek temasları kapsamında sabah saatlerinde geldiği Adıyaman'da Valilik ziyaretinde bulundu. Vali Nurullah Naci Kalkancı, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, milletvekilleri Adnan Boynukara, Salif Fırat, Halil Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan, İlçe Başkanı Mustafa Alkayış ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Bakan Özlü, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra  8 milyon Euro değerindeki İPA Projesi imza protokolüne katıldı. Bakan Özlü, kente ilişkin yatırımların devam edeceğini belirtti.

“CAM FİLMİ HİÇBİR ZAMAN SERBEST OLMADI”

Cam filmiyle ilgili Bilim Sanayi ve Teknoloji, İçişleri ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile teknik çalışma yapılıp kriter belirleneceğini kaydetti. Özlü,"Cam filmi hiç bir zaman serbest olmadı. Hep yasaktı. Yani vatandaşlarımız 'Cam filmi serbestti, yasak getiriyorsunuz' demesinler. Yani şuana kadar takılan bütün cam filmleri aslında yasak ortamda takılan cam filmleridir. Biz Avrupa Birliği (AB) Uyum Yasaları çerçevesinde bu cam filmini kaldırmak istiyorduk” ifadelerini kullandı.

“GÜVENLİK SÖZ KONUSU OLUNCA BİRŞEY DİYEMİYORUZ”

 Geçen sene bir çalışma yaptıklarını Emniyet Genel Müdürlüğü ile koordine ettiklerini kaydeden Özlü, “Geçen sene Emniyet Genel Müdürlüğü'nden bize gelen görüş olumluydu. Bu sene gelen talepler de cam filmi yasağının kaldırılmasına karşıydı. Emniyet Genel Müdürlüğü ile 3 ay süren görüşmeler yaptık. En son konu bana geldi. Bir kaç konuda örnekler de verildi. İşte Reina saldırısı. 'Bir terör hadisesi olur 40- 50 kişi ölür, bunu yapan teröristler cam filmli araçla kaçmıştır ve bunun sorumluluğunu alamayız' diye çekindik. Dolayısıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ısrarlı taleplerine uyduk. Yoksa bizim bakanlık olarak görüşümüz, AB Uyum Yasaları çerçevesinde bu cam filmi yasağının kaldırılması yanadır. Ama güvenlik söz konusu olunca bir şey diyemiyoruz. Reina saldırısını yapan teröristin yakalanması aşamasında cam filmli araç içerisinde olduğu için yakalayamadıklarını söylüyorlar” açıklamasında bulundu.

“SON DURUM HAKKINDA BİLGİ VERDİ”

Konuyla ilgili son durum hakkında bilgi veren Özlü, “İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı uzmanları, bizim bakanlığımızın uzmanlarıyla bir araya gelecek. Cam filminde emniyetin görüntü alabileceği, görüntülemesini engel olmayacağı çerçevede bir kriter getireceğiz. O kriteri aşanlar yine yasağa takılacak, altında kalanlar serbest olacak. Teknik bir çalışma yapacağız. Müstahakken karar vereceğiz. Son durum budur" diye konuştu.  

“YERLİ OTOMOBİL SORUSU”

Bakan Özlü, yerli otomobil ile ilgili yöneltilen bir soruya ise üretim merkezinin ikinci safhada belirleneceğini ifade ederek, "Yerli otomobilde üretim merkezi ikinci fasılda. Şuanda birinci fasıldayız. İkinci fasıl tasarım geliştirme, üretim faslıdır. 24 ay sürecektir. Yerli otomobilin yeri konusunu ikinci 24 ayda konuşacağız. Şuanda daha erken" şeklinde konuştu. Bakan Özlü, konuşmasının ardından AK Parti İlçe Kongresi’ne katılmak üzere Besni ilçesine hareket etti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha