Kimseler olmadan sürdürebilir misiniz hayatınızı? Aslında tam öyle değil. Yani etrafta onca insan varken bir başınıza, kendinize yeterek yaşamınızı idame ettirebilir misiniz?

     Biliyor musunuz, her insanın bağımlılıkları vardır. Yooo, yanlış anlamayın! Sigaradan, alkolden... vs den bahsetmiyorum. Tabi bunlar da bağımlılık yapıyor, fakat bunlar akla ilk gelenler. 

      Peki ya başka,...? Durun durun, sizi yormadan ben söyleyeyim. Misal insan bağımlılığı. Öyle saçma şey mi olur diyebilirsiniz tabi. Fakat bende var. Şaka yapıyorsun demeyin lütfen, ben gayet ciddiyim. Benim insan bağımlılığım var. Bu nasıl bir şey mi, sanırım etrafında, yanında yörende, hayatında, her anında yanında birileri olmadan duramamak. Evet bendeki tam olarak böyle bir şey. 

      Bunda ne varki, dediğinizi duyar gibiyim. Bunda çok şey var aslında. Bir kere kalbinize, beyninize, bedeninize dinlenme şansı vermiyorsunuz. Sevseniz de sevmeseniz de birçok insana gerekli gereksiz zaman ayırıyorsunuz. Ee sonuç? Sonuç şu ki zaman kısıtlı. Kimsenin vakti yok durup ince şeyleri düşünmeye. Bir tek sen düşündün mü üzülüyorsun.

    Hayatından çıkarman gerekenleri çıkarmaya kıyamıyorsun. Arkadaş, dost, sırdaş, yoldaş... vs diyorsun demesine de sen bitiyorsun. Giden gidiyor. Bırak bağımlılıkkarın da gitsin, fazlalık yapanlar da gitsin. Durduğun her durakta yükünü hafiflet, aksi halde çok yorulursun. Kimi insanlar yamacında dursun, kimi uzağında belki de bu çok daha iyi olacak, kasma. 

    Seni kendini yaşamaktan alıkoyacak her türlü bağımlılıktan kurtulmalısın. Hala şansın var. Kendi belirlediğin, bağımlı olmadığın, ama bağlı olduğun bir yol çiz. 

    Bunca gevezelik ettin, lafın kime derseniz. Burda üstü kapalı hiçbir anlam yok. Lafın tamamı kendime. Olur da işinize yararsa ne ala!

Instagram: nazantastan1

Nazan Taştan Yapıcı