Bugün Babalar Günü ve benim için buruk bir gün. Babamın aramızdan ayrılışının 1. Yıl dönümü Işıklar içinde uyusun.
İnsan babasını kaybedince bir yani eksik kalıyor ve hiç tamamlanmamak üzere....
Kaç yaşında olursananız olun ağırdır bir babanın yokluğu ve artık dönemeyeceği gerçeği!....
Hani Kemal Beyatlı'nın Sessiz Gemi Şiirinin "Birçok seneler geçti dönen yok seferinde"mısrasında acı gerçeği bellirttiği gibi, sen de dönmeyeceksin seferinden babam...
Yıllarca yazan, sürekli yazılarıyla ,makaleleriyle ülke sorunlarını dile getiren biri olarak bugün, babam için birkaç şey yazmak, O'nu kaleme almak kolay olmadı. Aslında babalar için ne denilirse, ne yazılırsa yazılsın yine de azdır.
Can Yücel diyor ya hayatta ben en çok babamı sevdim. Ben de diyorum ki, hayatta ben en çok babama güvendim, en çok ona inandım. En çok cesaretimi ondan aldım, insanları sevmeyi, kin tutmamayı babamdan öğrendim.
Siz yolda yürürken çocuklara büyük insanlarmış gibi selam veren birini gördünüz mü?...İşte O benim babamdı.
Babam hep gördüğü küçük çocuklara selam vermeden geçmezdi. Saf ve Temiz bir insandı. Gülümseyerek aramızdan ayrıldı. Hayat dediğiniz bir anlık nefes işte!....
O günü hiç unutmam,
Babama geçmiş olsun ziyaretine gittim ve bu ziyaretin sonsuz bir ayrılık bir veda olacağını nerden bilebilirdim ki!... Beni gördüğü an nasıl heyecanlandığını, bana bakarak nasıl gülümsediğini hiç unutmam. Oysa gelmemi bekliyormuş. Birbirimize bakıştık o kadar mutlu oldu ki, gözlerinden onu fark ettim . Fakat artık konuşamıyordu , sadece gözlerimizle bakıştık. Baba niçin bir şey yemiyorsun, bak ben geldim, yemezsen giderim dedim. Birkaç kaç kaşık çorbayı zorla da olsa içirdim.
Birbirimizle göz göze geldik, babam teslim oldu . Gülümseyerek vedalaştı.
Bize kızdığını hiç hatırlamam, sadece geçmiş yıllarda Babamın bir sazı vardı; biz kardeşler bu sazı aldık, telini kırmışız ve ilk defa o gün bize karşı sesini yükseldiğini gördüm.
Her zaman gülümserdi, bir gün birinin alehinde konuştuğuna tanık olmadım, istememezliğine şahit olmadım.
Onun için Babam her zaman gözümde büyümüştür.
Hüseyin babamı elinde kehribar tesbisiyle hep anımsıyacağım. Anısına saygıyla!...
Babalar Gününüz Kutlu Olsun, başta babam ve tüm merhum babalara rahmet diliyorum. 21.06.2020