Hepimiz aynı gökyüzünün altında yaşıyoruz aslında. Aynı hüzünleri yaşıyoruz zaman zaman ve zaman zaman ayrı yerde aynı şeylere gözyaşı döküyoruz. Farklı şehirlerde, kilometrelerce uzakta olsak da; bazen aynı gökyüzünün altında nefes aldığımızı bilmek yetiyor. Başımızın üzerinde engin mavi, yüreğimizde mavinin her tonu, avuçlarımızda mavinin huzur yolu. Olmuyor değil mi bazen? Gökyüzünün huzur veren rengi bile yetmiyor bazen umutlarımıza yoldaş olmaya. Bazen de tek bir bakış yetiyor, mavinin huzurunu ruhumuzda toplamaya..
Gökyüzü derin maviliğiyle uzanmaya devam ediyor, her ne olursa olsun, zaman zaman kapansa da yine o huzur mavisine kavuşuyor. Peki ya biz? Umutlarımız son bulduğunda, ellerimizde kocaman bir hiçlik kaldığında, sevdiklerimiz birer birer, sanki anlaşmışcasına çekip gittiğinde, dün varlığına şükrettiklerimizin bugün yasını tuttuğumuzda, tüm olmazlar karşımızda öylece bittiğinde; aynı kalabiliyor, ya da eski halimize geri dönebiliyor muyuz? Eskisi gibi sevip, güvenip, bile bile aldanışlara tekrar tekrar gidiyor ya da sonunda acı olduğunu bile bile o yola bir adım daha atıyor muyuz? Hayır mı? Aslında yapıyoruz. Gökyüzü gibiyiz biz de. Tüm mavilikler bitse de, bizler yine bir mavi türkü tutturuveriyoruz dilimize.
Canımızın yanacağını bile bile bir adım daha atıyoruz umudun tek bir zerresine. Evet gökyüzü gibi aynı halimize bürünmüyoruz belki ama eski halimizin bir resmi oluveriyoruz bilmeden. Altında yaşadığımız gökyüzüne benziyoruz biz de.. Bazen yağıyor-ağlıyor, bazen karanlık yüzümüzü görüyor ve bazen de aydınlık gülümsüyoruz.
Aslında biz var olmak için direniyoruz. Aynı gökyüzünün altında, birbirimizden habersiz ama aynı havayı soluyarak, öyle ya da böyle yaşıyoruz. Sevmekten de vazgeçmiyoruz, yaşamaktan da. Geceyi de benimsiyoruz, gündüzü de.. Sevmeyi de seviyoruz, sevilmeyi de.. 
Aynı gökyüzünde birbirinden habersiz yaşayan bizler, yine birbirimizden habersiz aynı acıları ve aynı mutlulukları yaşayabiliyoruz..
Şimdi gözlerinizi gökyüzüne çevirin ve sizinle aynı anda bu yazıyı okuyanlara gülümseyin ve hayatın anlamını mavinin tüm güzel tonlarına yükleyin.. 
Mavinin huzur tonuyla, hoşça, dostça kalın...
           Emine ÖZEL SUMMAK