ATV Televizyonunda Kırgın Çiçekler adlı dizi filmin 33’ncü bölümünün 21.02.2016 Pazar günü yayınlanan tekrarını izlerken saat 16.00 sularında ekrana gelen sahnede; pavyon sahibi Abbas’ın kaçırdığı Songül’ü; Adıyaman’a, Mersin’e gönderip sermaye olarak çalıştırmakla tehdit ettiğini gördüm, irkildim.

Medyadan öğrendiğimize göre bir çok ilde olduğu gibi ilimizde de birkaç yılda bir münferit fuhuş olayları meydana geliyordu. Yalnızca melekler suç işlemediği gibi yalnızca cennette suç işlenmezdi. Adıyaman cennet, yaşayanları da melek olmadığına göre diğer iller gibi tabii ki bu ilde de suç işlenebilirdi. Ancak bu, Adıyaman ve Mersin’in potansiyel beyaz kadın ticaretinin yapıldığı iller olduğu imajının yerleştirilmesine, itibarsızlaştırılmasına, insanlarının rahatsız, hatta rencide edilmesine hak vermezdi. Adıyaman’da bir bar veya pavyon da yoktu.

Doğru duyup duymadığımı araştırmak amacıyla aynı sahneyi tekrar izlemek için www.atv.com.tr’yi açtığımda bölümün yaklaşık 23’ncü dakikasındaki o cümlenin internet kopyasından tamamen çıkarıldığını görünce doğru duyduğumu anladım. O cümle filmin tekrarında yayınlandığına göre demek ki 15.02.2016’daki ilkinde de yayınlanmıştı. Peki cümle, filmin televizyonda yayınlanan orijinallerinde neden çıkarılmamıştı? RTÜK uyarmış ise TV’de bir hafta sonraki tekrarında neden hala yayınlanıyordu?

444 1 178 no.lu hattan ALO RTÜK’e durumu iletmek en doğal hakkımız ve görevimiz idi… Nitekim Adıyaman Kent Konseyi Kanaat Önderleri Meclisi Dönem Başkanlığım esnasında NTV’de yayınlanan “Haydi Gel Bizimle Ol” programında Müjde Ar’ın sarf ettiği “Adıyaman’da hala mağarada yaşayanlar var.” sözüne de 3 Nisan 2008 tarihinde yaptığımız açıklama ile ilk tepkiyi ileten ve gösterenlerden olduk. Sonuçta, hepimiz bu kentte yaşayan eşit birer hemşeri olduğumuzdan memlekete sahip aramak yerine karınca kararınca da olsa memleketi sahiplenmek için mutlaka başkan, müdür, kaymakam veya bakan olmak şart değildi.

ATV Televizyonundan talebimiz; bu cümle nedeniyle Adıyaman(ve Mersin) halkından özür dilemesi ve film ileride tekrar TV’lerde yayınlanabileceğinden 33. bölümün bu sahnesindeki söz konusu cümlenin TV’de yayınlanan orijinallerinden de çıkarılması ve topluma açıklanmasıdır. Aksi halde “Zaman, Adıyaman ve Vali Demirtaş” başlıklı 11.04.2013 tarihli yazımızla deklare ettiğimiz üzere Zaman Gazetesi için okuyucu olmaktan gelen gücümüzü kullandığımızın aksine dileğimiz bu kez en hafifinden ilk etapta ATV için izleyici olmaktan gelen gücümüzü kullanmak zorunda bırakılmamamızdır. Filmin ilerleyen bölümlerinden birine ait birkaç sahneyi Nemrut Dağı gibi Adıyaman’ın tarihi ve turistik bir yöresinde çekebileceği gibi uygun bir cümle ile onure de edebilir. Buna ait senaryo değişikliği veya yazımı ise artık kendilerinin işi…

Çünkü bizler için önemli olan kentimizin bozulan imajının, zedelenen itibarının uygun bir yolla iade edilmesi… Bunu izlemek ve sonuçlandırmak ta Valimiz Mahmut Demirtaş ile Belediye Başkanımız Hüsrev Kutlu’ya düşer.

Bizden söylemesi… Mustafa Işıldak

 23.02.2016 0532-422 95 28

[email protected]