Bugün 23 Nisan neşe doluyor insan, yarın 24 Nisan hayret ediyor insan, öbürsügün 25 Nisan şaşırıyor insan…….Poyraz Karayel dizisinin unutulmaz sahnelerinden biridir bu. Çocuk bayramında çocukların, çocukca sözleri komik olabilir, hoşa gidebilir………

 Ama bu kutlamaları organize eden bir eğitimcinin, üstelik te mülki amirlerin huzurunda  bayramı kutlarken  bu bayramı çocuklara armağan eden Atatürk’ün ismini anmaması, idarecilerinde gereken refleksi göstermemesi mide bulandırıyor.

3 Mart 2016 tarihinde yazdığım ve ilgi çeken yazılarımdan biri olan ‘ Besni’de Tüm Okullarda Böylemi?’ başlıklı makaleme başlarken  ‘ Besni de bir ilköğretim okulu, adı bende saklı. Bu okulda din dersi veren bir cami imamı onunda adı bende saklı’ demişim.

23 Nisan 2017 aynı okul ikinci rezalet…….okulun adı Şehit Bekir Oruçtutan İlköğretim Okulu. 23 Nisan kutlamaları resmi töreni. Tüm protokol orada. Törende hiç Atatürk posteri asılmadığı gibi okul müdürü yaptığı konuşmada Atatürk’ten tek kelime dahi bahsetmiyor.

Okul müdürü Mükremin Özer Malazgirtten girip İstanbul’un fethinden çıkıp tüm ecdadımızdan bahsederken 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramını  çocuklara armağan eden Atatürk’ten hiç bahsetme gereği duymamıştır.

Türk bayrağından, Cumhuriyetten ve Atatürk’ten korkan, nefret eden bu zihniyeti kınıyorum. Ve hiç tepki vermeyen Garnizon komutanı ve kaymakamı ise görevlerini yerine getirmedikleri için bizler vatandaş olarak ibretle takip ediyoruz. Diğerlerine zaten sözüm yok, zihniyet aynı olınca……..

Bu konuda gerekli tepkiyi gösteren CHP ilçe başkanı Hakan Kılınç beyi ise duyarlılığından dolayı tebrik ediyorum. Aynı şekilde ADD Besni şube başkanını da ilgili kişiye verdiği cevaptan dolayı kutluyorum.

İşlerine geldiği zaman Atatürk’e sığınan, işleri bitince Atatürk’ü ağzına almayan  zihniyet gün gelecek bu bayrağın altında, Cumhuriyetin koruyuculuğuna, Atatürk’ün birleştiriciliğine muhtaç olacaksınız. Ümmetçilik yaptığını sanarak milleti yok sayan sizlere yazıklar olsun.

ASIM ÖCAL

28.4.2017