Bir lider düşünün ki; ülkesindeki çocuklara bile bayram armağan ediyor. Bir lider düşünün ki; milleti için sayılamayacak kadar çok güzellik bırakıyor. Ölümünden yıllar sonra bile, bıraktığı değerler an be an yaşatılıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiği güzelliklerden sadece bir tanesi. Hangi lider, bunca güzellikleri armağan etmiş ülkesine? Hiçbir lider...

Ah, çok güzel şeyler yazmak isterdim aslında size. Ama ülkenin durumu ortada. Güzel denilebilecek şeylerin çoğu sadece Atatürk’ün armağanı. Eski coşkusuyla kutlanmasa da, engel olunmaya çalışılsa da, eminim ki, sizler bu bayramı çocuklarınızla birlikte en iyi şekilde kutlayacak ve büyük türk adamına en güzel teşekkürü edececeksiniz.

Çocukların istismar edildiği, öldürüldüğü, acı çektirildiği, işkence edildiği bir dönemde, bu günün güzelliği her şeyi unutturmaya yetmese de, en iyi şekilde kutlayın. Kırmızı-Beyaz TÜRK bayrağınızı asın, çocuklarınızın elinden tutun ve en güzel halleriyle caddeleri doldurun. Bandonun zafer edasıyla çalışını dinleyin, birbirinden güzel kıyafetlerle ortada salınan masum yüreklerin sevinçlerine ortak olun. Bugün onların bayramı. Bugün Atatürk’ün onlara armağan ettiği en güzel gün. Bir günlüğüne tüm çirkinlikleri unutun ve bugün çocuklarınıza sarılıp, onların gününü kutlayın.

Ve anlatın... Mustafa Kemal Atatürk’ü, ilkelerini, inkîlaplarını, ileri görüşlülüğünü, mavi gözlerindeki engin ışığı, vatana yaptığı hizmeti ve çocukları da unutmadığını. Uzun uzun anlatın, nasıl bir adamın evlatları olduklarını bilsinler ve kendileriyle gurur duysunlar.

Gökyüzünü falan boşverin bugün. Çocuklarınıza bakın ve onların dilediği her ne varsa yapın. İlla ki bir gökyüzü istiyorsanız, ATATÜRK’ün gözlerine bakın. Ata’mızın gözlerinden daha engin, daha mavi ve daha derin bir gökyüzü bulamazsınız. Gökyüzünü başka yerde aramayın.

Hoşça, dostça, sevgiyle ve değerli sanatçı Levent Kırca’nın değimiyle, ATATÜRK’le kalın...

                                                                                  Emine ÖZEL SUMMAK