Aklımızdan geçmeyen çoğu şey için, karşı taraftan duyduklarımız karşısında belki de, kendimizi savunma şeklimiz “Aşk Olsun..”
Söylenildiği gibi düşünmediğimizi ya da onların anladığı şekilde birşeyler imâ etmediğimizi uzun uzun anlatmak yerine, iki kelime ile ifade ederiz. “Aşk olsun, ben hiç öyle birşey yapar mıyım?..” 
Ben de diyorum ki; “Yeter ki, aşk olsun..” İşte o zaman herşeyi atlatmak ya da herşeyin üstesinden gelmek çok daha kolay olur. Çoğumuz aşkımız uğruna kim bilir neler yapmışızdır. Belki de kendimize bile ifade edemeyeceğimiz bir çok şey vardır anı sandıklarımızda. Hatırlamak istemediğimiz, belki de sürekli hatırlayıp, aklımızdan gitmesin dediklerimiz.. 
Yeter ki; aşk olsun. İşte o zaman herşey çok daha yaşanılabilir, çok daha sindirilebilir hale gelir. Sadece karşı cinse olan bir aşk değil söz ettiğim. Yaptığımız işe, kokladığımız çiçeğe, önümüzde biriken yürünmeyi bekleyen yollara ve ulaşmak istediklerimize..
Yeter ki; aşk olsun. Şöyle bir kalbimizde az da olsa bir kıpırtı oluştursun. Her sabah uyandığımızda, yeni güne merhaba diyelim, yaşama duyduğumuz aşkla. Her gün bittiğinde, aşka yaşadığımız bir günü daha bitirmenin sevinci ve aşkla başlayacağımız yeni bir günü karşılamanın huzuruyla girelim yatağa..
Yeter ki; aşk olsun. Daha huzurlu dünyaya yeniden gelmiş gibi yapalım hep birlikte, aşkla karşılayalım her gelen olumsuzluğu benliğimizde ve yine tüm umutsuzluklara rağmen kocaman sarılalım hayata aşkla..
Yeter ki; aşk olsun. O zaman ne gerek kalır ki, papatyanın yapraklarına.. Boşu boşuna giden her bir yaprak, solmadan düşmesin toprağa. Bir çiçeğin kokusuna, güneşin sıcağına, ayın aydınlığına, yıldızların parlaklığına bakalım.. Ama bu kez içimizdeki tarifsiz aşkla..
Yeter ki; aşk olsun. Gözlerimizi sımsıkı kapatalım. Toprağın kokusunu, yağmurun sesini, günün güzelliğini bu kez aşkla hissedelim benliğimizde. Gökyüzüne başımızı çevirelim, ama bu kez gözlerimizi hiç açmadan, öylece dikilelim. Hayatımızın tüm güzelliklerini bu kez aşkle hissetmeye deneyelim. Olumlu ve olumsuz, güzel ve çirkin, her şeyi..
Hazırsak eğer, kalbimizdeki alışılmamış aşkın esintisine, bu kez aşkla gülümseyelim gökyüzüne.. Kim bilir, belki de birbirimize gülümsemişizdir yine.
Hoşça, dostça, mavinin huzur tonuyla ve aşkla kalın..