Olay, Yedioluk köyü yakınlarında meydana geldi. Ağaçlandırma sahasında dumanlar yükseldiğini gören vatandaşlar Orman İşletmeye haber verdi. Olay üzerine yangın alanına gelen Orman İşletme ekipleri, yangını uzun bir çalışma sonucu söndürdü.

Yangında ağaçlandırma alanındaki ağaçlar zarar görürken, yangının çıkış sebebi araştırılıyor. Ormanlık alan da kişi veya kişiler tarafından mı yangının çıkarıldığı bilinmezken, vatandaşlar, biran önce orman yangınlarının sebebinin öğrenilmesi gerektiğini belirttiler.

Yangını kişi veya kişiler çıkarıyor ise yakalanıp cezalarının verilmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, Adıyaman’ın kuzeyinde nefes alınacak yerin yanmadan kurtarılmasını istediler.

Ormanlık alanda ağaçların bulunduğu yerin de imara açılmasını doğru bulmadıklarını belirten vatandaşlar, Orman alanının piknik yapılacak bir mesire alanına çevrilmesini talep ettiler.

Yetkilileri duyarlı olmaya davet eden vatandaşlar, eğer birilerinin imara açılsın diye orman yangınlarını gerçekleştiriyorsa buna müsaade edilmemesini istediler.

Orman alanın yürüyüş yolları ve oturulacak bir pikink alanına çevrilmesini talep eden vatandaşlar, Orman ve Su İşleri Bakanlığına seslenerek, Adıyaman ormanına sahip çıkmalarını dile getirdiler.

Orman üst tarafında tren yolunun geçeceği için veya yol yapılacağı için mi yoksa orman yangınlarının çıkarıldığı şüphesine kapıldıklarını belirten vatandaşlar, eğer ki böyle bir şüphe var ise, fırsatçılara imkan tanınmaması gerektiğini vurguladılar.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha