Alınan bilgiye göre, kaza, akşam saatlerinde Kahta’ya 32 kilometre mesafede bulunan Kayadibi köyü yakınlarında meydana geldi. 

Nemrut Dağı'na güneşin batışını izlemek için Kahramanmaraş'tan gelen ve turistleri taşıyan Mehmet Selim Akbulat (43) yönetimindeki 46 ABH 820 plakalı minibüs, kontrolden çıkarak menfeze devrildi.

Kazayı görenlerin ihbarıyla olay yerine çok sayıda AFAD, itfaiye ve sağlık görevlileri sevk edildi. Jandarma ekipleri tarafından yol güvenliği alınırken, olay yerine gelen AFAD ve itfaiye ekipleri minibüste sıkışan yaralıları bulundukları yerden çıkardı.

Sağlık ekipleri yaptıkları kontrollerde hayatını kaybeden Ayten ve Abdulkhakim Akbulat’ın (25) otopsi yapılmak üzere Kahta Devlet Hastanesinde morga konuldu.

Yaralanan sürücü ile birlikte araçta bulunan Selma, Cemal (35), Halime (23), Burak  Akbulat (2), Kahta Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Durumu ağır olan Selma Akbulat ise Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha