1 Temmuz tarihinde dünya evine girecek olan Ayşegül Akça’yı telefonla arayan dolandırıcılar, babası ile amcasının bir kuyumcu soygunu esnasında kimliklerinin bulunduğunu ve evde bulunan altınların çalıntı olabileceğini söyleyerek seri numaralarını istemesinin ardından amcası ve babasının sesini dinletti. 

Evde kimsenin olmadığı esnada Akça, babası ve amcasının sesini duymasının ardından nişan töreninde takılan 150 gram altınları bozdurarak 80 bin TL’yi bir bankadan dolandırıcıların verdiği hesaba aktardı.

Daha sonra dolandırıldığını fark eden genç kız durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri ifadesine başvurarak dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlattı.

Yaşadıklarını anlatan gelin adayı Ayşegül Akça, “Dolandırıcılar beni aradılar amcam ve babamın soygunculuktan dolayı kimliklerinin fotokopilerinin kuyumcuda düşürdüklerini bendeki altınların seri numarasını istediler. Ve seri numarası için kuyumcuya gitmemi istediler. Bende altınlarımla kuyumcuya gittim bana babamın yanında ekipleri gönderdik. Babamın yanında ekip yokmuş annem, babamı ve amcamı tehdit etmişler. Bana babana 80 bin TL verdiklerini ve ekiplerinin yanında olduklarını söylediler. Ben inanmadım bana babamın ses kaydını dinletiler ve bende babamla konuşuyorum zannettim. Altınları bankada bozdurduktan sonra bankaya yatırdım. Daha sonra dolandırıldığımız öğrendikten sonra polise haber verdim. 1 Temmuz’da düğünüm vardı ben bugün çeyizlerimiz açacaktım. Herkese rezil olduk düğünümü yapamıyorum eşimin yüzüne bakamıyorum. Benim hayallerimi yıktılar beni gelinlikçi arıyor gelinlik provasına gel diyor ben gidemiyorum. Her genç kız gibi benimde bir gelinlik giyme hayallerim vardı. Onu da ellinden aldılar. Ben bu dolandırıcıların bulunması istiyorum. Lütfen bana yardımcı olsunlar.” dedi.

"Bize yardımcı olsunlar, kızımın hayallerini gerçek olmasını istiyorum"

Baba Mustafa Akça, şöyle şunları söyledi:

“Önce kardeşimi arıyorlar sonra kardeşimle beni konferans yapıp siz soygunculuk yapmışsınız kuyumcuda kimlik fotokopileriniz düşürülmüş dediler. Daha sonra kızımı aradılar ve altınlarının bozdurmasını bankaya yatırmasını istemişler. Kızında altınlarını bozdurup bankaya yatırmış  dolandırıldığımızı öğrendiğimizde yıkıldık. Kızımın düğünü vardı ama artık ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bize yardımcı olsunlar kızımın hayallerini gerçek olmasını istiyorum.”

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha