Olay, gece geç saatlerde Sincik ilçesinde meydana geldi.
İlçede devriye görevi yapan Taha Uluçay'ım kullandığı polis aracına saat 01.30 civarlarında kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından ateş açıldı. Saldırıda kurşunlara hedef olan polis memuru Uluçay yaralandı. Silah seslerini duyanların ihbarı ile olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, ağır yaralandığı belirlenen Uluçay, Kahta Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan ilk müdehalenin ardından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Taha Uluçay'ın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. 
'VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI'
Adıyaman Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ise şu bilgiye yer verildi:
"Sincik ilçemizde ekip otosuna yapılan saldırı sonucu bir Polis Memurumuz yaralanmıştır. Yaralı Polis Memuru Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınmıştır. Saldırıyı düzenleyenlerin yakalanması için operasyon başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Çok sayıda polisin katılımı ile saldırıyı düzenleyen kişi yada kişileri yakalamak için bölgede geniş çaplı o başlatıldığı bildirildi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha