Olay, Yeni Mahalle'de meydana geldi.
Dumlupınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okuyan Aleyna A'nın okula gelmediği bilgisini alan babası Mehmet A., okula gelerek kızını sınıflarda aramaya başladı.

A'ya engel olmak isteyen Müdür Başyardımcısı Abuzer Deniz ile arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi ile A., yanında getirdiği yakınıyla birlikte tekme tokat Deniz'i darp etti.

Kavgayı gören okul idarecilerinin yardımıyla kavga sonlandırılırken, kavgada kanlar içinde kalan Deniz, ihbarla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Acil serviste tedaviye alınan Deniz'in burnunda kırıklar olduğu öğrenildi. Polis, Mehmet A., ve ismi öğrenilemeyen şüpheliyi gözaltına aldı.
Müdür Başyardımcısı Abuzer Deniz ise yaşanan olayı şöyle anlattı:
"Şimdi ben kendi odamdaydım, dışarıda sesler geldi, o seslerle dışarı çıktım, öğrenci velisi, kızı bizde. Öğrenci velisi yanında başka bir şahıs vardı, muhtemelen öğrenci velisinin akrabası idi, bağırmaya başladılar. Bizde sakin olmalarını söyledik. Benim kızım burada dışarı çıkmış, bizde arkadaşlarla müdür yardımcısı ve diğer yetkili müdürlerle okula gelmediği için biz sana haber vermedik, niye haber vermediğiniz şeklinde, o zaman hepimiz sakin ol dedik adama, bir türlü sakin olamıyor, cinnet geçirmiş hali tepkiler yanında o şahısta o şekilde yaptı ve o ara sınıflara gitmeye başladı, başkasının kızlarını, çocuklarını sorgulamaya başladı. Bizde dedik, ona yetkin yok, gel muhatabınız biziz, bizimle konuş, sakin bir şekilde neyse gerekli yerlere telefon ettik, biz olayı hallederiz. Bir problemde yok, özellikle hakaretler, tehditler 'okulu yakarım, idareyi bitirim' şeklinde tehditler savurmaya başladı. Israrla sakin ol diyoruz, tabi o bağırma şeklindeki tehditlere karşı bizde bağırarak sakin ol diyoruz, o bağırmayla ilgili yüzüme darbe aldım, o yanındaki şahıs yüzüme darbe indirdi, ısrarla çık diyoruz, çıkmıyor, ' ben halledeceğim burayı, yakacağım, yıkacağım' tehditler savurmaya başladı şikayetçiyim"dedi.
Olayın ardından ziyaret eden Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı ve Memur Sen İl Temsilcisi Ali Deniz, "Eğitimcilere yönelik şiddet gün geçtikçe artıyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim öğretiminde fedakar ve cefakar çalışmalar yapan eğitimcilerin karşı karşıya kaldığı şiddet ve baskı eğitimcilerin tahammül sınırlarını zorluyor" dedi.
Veli şiddetine maruz kalan öğretmeni hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten ve olayın detayları hususunda bilgi alan Ali Deniz, " ilimizde bir çok öğrenci yetiştirmiş olan emektar öğretmenimiz uğradığı şiddet neticesinde burnu kırılmış olarak hastaneye kaldırılmıştır. Bu saldırı tüm eğitim camiasına karşı yapılmıştır. Maruz kaldığımız şiddet karşısında yetkili mercilerden herhangi bir müdahalenin olmaması ve yasal düzenlemeler yoluyla önlem alınmaması biz eğitimcileri ziyadesiyle endişelendirmektedir" ifadelerini kullandı. 
"Öğretmenlerimizin okulda ve okul dışında huzuru kaçmış, güvenlik endişeleri artmış, önlem almakta ve uygulanan şiddete karşı yasal düzenlemeleri yapmaktan imtina eden yetkili mercilere güveni sarsılmıştır. Bu şartlar altında aydınlık bir gelecek hayali kurmak imkanı ne yazık ki kalmamıştır. Şiddeti bir çözüm aracı olarak gören yaklaşım terk edilmeli, bu zihinle hareket edenler en ağır ceza ile cezalandırılmalıdır" şeklinde konuşan Ali Deniz, şunları kaydetti:

"Olay neticesinde tek tesellimiz bir can kaybı olmamasıdır. Otuz yılı aşkın hizmeti ile nesil yetiştiren öğretmenimize reva görülen şiddet insani ve vicdani bir yoksunluğun tezahürüdür. Olayın yaşandığı okulda bütün çalışanlar tedirgin edilmiş, eğitim öğretim ortamı zedelenmiş, öğretmenlerimizin eğitim öğretim faaliyeti engellenmiş ve öğrencilerimiz yaşanan olay dolayısıyla olumsuz bir örneğe şahit olmuşlardır" 
Ali Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü:
" Milli Eğitim Bakanlığı ve bürokrasisi yaşanan şiddet olayları konusunda derin sessizliğini sürdürmektedir. Eğitim çalışanlarını ve eğitimin öznesi olan öğretmeni sahada yalnız bırakmıştır. bu cinnet halini sona erdirecek yasal düzenlemelerin bir an evvel yapılması gerektiğini tekrar ediyoruz. Bu konuda başlatmış olduğumuz imza kampanyasının haklılığı ve bu güne kadar sağlanmış olan desteğin, tepkileri ölçmek ve sabır taşının çatlamak üzere olduğunu görmek için yeterli olduğunu yetkililer bilmelidir. Caydırıcı nitelik taşıyan yasal düzenlemelerin yapılmasında sorumluluk alınmalıdır.  Olayda yaralanan emektar öğretmenimize acil şifalar diliyoruz.  Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi olarak öğretmenimize her türlü maddi, manevi ve hukuki desteği vererek yaşanan bu menfur olayın takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha