Adıyaman'da, doğum gününde Hüseyin Nasullah Çelik'i (13), bıçaklayarak öldürüp yol kenarına atan katil zanlısı Murat Ç. mahkemede korkunç ifadelerde bulundu.

Esentepe Mahallesi'ndeki evine doğum günü olduğu için pasta alarak gelen ortaokul 6. sınıf öğrencisi Hüseyin Nasullah Çelik, öğleye doğru evden ayrıldı ve ailesi bir daha haber alamadı. Aile, Hüseyin'e ulaşamayınca durumu polise bildirdi. Bölgedeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek ve görgü tanıklarının ifadesine başvuran ekipler, Hüseyin'in son olarak aynı mahallede yaşayan Murat Ç. ile görüldüğünü belirledi.

Polis, Murat Ç.’nin Antalya’da olduğunu belirledi. Ekipler tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Murat Ç., burada verdiği ilk ifadesinde Hüseyin Nasullah Çelik’i öldürdüğünü itiraf ederek cesedi attığı yeri söyledi. Ekipler yaptıkları araştırmada küçük çocuğun cansız bedenine ulaştı.

Antalya'da yapılan operasyonla yakalanarak Adıyaman’a getirilmişti. Adıyaman Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 10 Temmuz 2020 tarihinde davanın 2.duruşması görüldü. Türkoğlu 2 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Murat Ç., güvenlik nedeniyle duruşmaya SEGBİS ile katılmıştı.  

Gözaltındayken emniyetteki ifadelerini reddeden Murat Ç., 10 Temmuz tarihinde davanın 2. duruşması görüldüğü sırada ifadesini değiştirdi.

 Daha önce emniyette verdiği ifadeleri reddeden Murat Ç. olayı şöyle anlattı:

"Olayın olduğu gün Hüseyin Nasrullah Çelik, bana ara mesajı attı bende kendisini aradım. Bana 'gel seni TOKİ'nin orada bekliyorum' dedi ve bende durum üzerine arabama binerek yanına gittim.

Yanına giderken de bel çantamda 5 bin TL para vardı. Bu paranın yarısını cebime yarısını da markette bulunan kasaya koydum ve daha sonra Hüseyin'in belirttiği yere gittim. Hüseyin'in yanında intihar etmek ya da Hüseyin ile birlikte intihar etmek fikri yoktu. Hüseyin yalnızdı. Ben araçtan inmeden Hüseyin aracımın yanına gelir gelmez, bana 'çocuğunu buldun mu?' diye sordu. Hatta 'bir dahaki sefere ölüsünü de dirisini de bulamazsın' dedi.

Bunun üzerine kan beynime sıçradı çok sinirlendim ve Hüseyin'e intihar edeceğimi söyleyerek birlikte intihar edelim dedim. Hüseyin de bunun üzerine bana 'ben hayattan bıktım, babam yok beni de sıkıştırıyorlar ölmek istiyorum' diyerek kendi rızasıyla arabama bindi.

Daha sonra olayın işlendiği yere gittik. Biraz araçta sohbet ettik. Ben kendisine intihar edeceğimi söyledim ve birlikte intihar etmeye karar vererek araçtan indik. Önce ben Hüseyin'i bıçaklayacaktım ancak yapamıyorum diyerek bıçağı Hüseyin'e uzattım. Al önce sen beni bıçakla dedim ancak korkup yapamadı. Sonra aramızda önce sen yap sonra ben yaparım diye konuşmalar olduğu esnada ben Hüseyin'i bıçakladım. Sonra bende yanında oturup ağladım. Hatta önce kucağıma alıp hastaneye götürmeye karar verdim. Ancak yapamayacağımı anlayarak yere bıraktım.

Sonra bıçağı yanıma alarak araca binip Diyarbakır'a gitmek üzere yola çıktım. Bu sırada bıçağı kendime saplamaya çalıştım ancak yapamadım. Sincik yoluna girdiğim sırada bıçağı camdan dışarıya fırlattım. Diyarbakır'dan sonra Mardin'e gittim aracı Mardin'de bıraktım. Orada zehir aldım ancak içemedim. Daha sonra Antalya'ya gittim ve burada da yakalandım."

Adıyaman Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Murat Ç.'nin tutukluluk halinin devamına davanın ileriki bir tarihe ertelenmesine karar verildi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha