Olay, 14 Ağustos pazartesi günü Adana Yüreğir'e bağlı Yavuzlar Mahallesi’ndeki Kışla Caddesi'nde meydana geldi.

İddiaya göre; Bir firmada teknik servis elemanı olarak çalışan M.R.Y. servise çıkarkarken çalıştığı iş yerine ait 01 GK 306 plakalı aracın arka kısmına binip, yola çıkmak üzereyken, elindeki silahla aracın arka kapısını açan Emrah B., “Sen benim kızıma tecavüz ettin, senin yüzünden psikolojik tedavi görüyor” diye bağırarak gencin üzerine 4 el ateş etti. Cinayet zanlısı, polis tarafından yakalanırken, M.R.Y. ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Zanlı Emrah B. Emniyette verdiği ifadesinde, namus meselesi olduğunu, M.R.Y.'yi 13 yaşındaki kızı F.N.B.'ye tecavüz ettiği için öldürdüğünü söyledi. Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen cinayet zanlısı baba Emrah B., kendisini görüntüleyen basın mensuplarına; cinayeti kızının namusunu yerde bırakmamak için işlediğini ve pişman olmadığını belirterek, "Namusum için yaptım. Namusumuzu yerde mi bulduk. Kızıma tecavüz etti. Ben bu cinayeti başka yavrular mağdur olmasın diye yaptım. Cumhurbaşkanı'na yalvarıyorum, tecavüzcülere ağır cezalar verilecek kanunlar çıkarılsın. Biricik kızımı benden aldılar. Herkesin başına gelebilir. Bunların fotoları asılsın, ifşa edilsin" diye konuştu.

Baba Tecavüzcüden Daha Önce Şikayetci Olmuş:

Emrah B., kızına tecavüz edip hamile bırakan Muhammet Reşit Y.'den olayı öğrendikten sonra şikayetçi olmuş.

Ancak şikayetin ardından gözaltına alınan Muhammet Reşit Y., ifadesinde sevgili olduklarını ve kızın kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini söyleyerek serbest kaldığı ortaya çıktı.

Tecavüze uğrayan F.N.B.'nin ise, psikolojisi bozulduğu için Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedaviye alındığı belirtildi.

Namusunu temizleyen babaya halktan destek yağıyor.

Konuyla ilgili görüşlerini bildiren vatandaşlar, "Namusunu temizleyen bu babaya ceza verilmemeli. 13 Yaşındaki bir kıza tecavüz ediliyor ama kanunlar kendi rızasıyla oldu diyen tecavüzcüyü serbest bırakıyor. 13 yaşındaki kızın rızasımı olurmuş. Bu nasıl bir adelet. Bu durum bizim başımaza gelse ne yapardık acaba diye sitemlerini dile getirerek, bu tür durumların oluşmaması için kanunlar bir an önce çıksın ve tecavüzcüler idam edilsin ki bu tür acı olayları yaşayan babalar, kardeşler, abiler, anneler, dayılar, amcalar, dedeler kendi intikamlarını almaya kalkışmasınlar." dediler.

Editör: Adıyaman Haber