Adıyaman'da, fabrika işçisi Osman Delibaş (23) ile Sultan Delibaş (22), geçen pazar günü Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda yapılan düğün töreni ile evlendi. 

Hafta sonu yapılan düğünde, kendini davetli gibi tanıtan bir kişi, takı töreninde kutuya çeyrek altın attı. Salondan ayrılan kişi bir süre sonra salona tekrar  geldi. Takıyı, geri isteyerek düğüne gelemeyen annesinin genç çifti evlerinde ziyaret ettiğinde hediye edeceğini söyledi. Kutudan rastgele alınan bir çeyrek altın, kendisini Oktay Yıldırım olarak tanıtan kişiye verildi. Düğünden sonra altınları bozdurmak için kuyumcuya giden çift, çeyrek altınlardan biri sahte olduğunu öğrendi. Gelin ve damadın ailelerinin tanımadığı kişinin sahte altın verip, gerçek altın aldığı tespit edildi.

Kına gecesi keşfe gelmiş

Düğünden sonra borçları nedeniyle altınları bir kısmını satmak için kuyumcuya gittiklerini anlatan Osman Delibaş, şunları dile getirdi:

"Adam kına günü keşife gelmiş, benimle ilgili bilgiler almış. Nerede çalışıyor, ne iş yapıyor, düğünümüzün ne zaman,  saat kaçta olacağını öğrenmiş. Düğünde takı töreninde sahte altını yazdırarak 'Oktay Yıldırım' diye isim vermiş.Ne kız  ne de erkek tarafı tanımayan bir şahıs gelip bir saat sonra annemin aradığını bu altını ev görmeye geldiklerinde hediye etmek için istemiş. Gerçek altın o şahsa teslim edilmiş.

Bizde ertesi gün altınları bozdurmak istedik biraz borcumuz vardı. Kuyumcuya götürdük kuyumcu bu sahte dedi. Bizde olayın şokundaydık o da bir kişinin altını verip aradan bir saat sonra tekrardan aldığını söyledi. Bizde o kişiden Oktay Yıldırım'dan şüphelendik. Video kayıtlarından inceledik hiçbir şekilde tanımıyoruz. Şikayetçi olduk. Yöntem güzel bir şekilde yapmışlar ne diyeyim yeni evlenecek çiftler ise dikkatli olsunlar biz yandık bari onlar yanmasın isim yazan kişiler dikkatli olsun. Bizim başımıza geldi başkasının başına gelmesin."

Sultan Delibaş ise, akrabalarının olmadığını ve başkalarının bu tür durumlara düşmemesini istedi.

Şüphelinin ise düğün salonunda sahte altı ile gerçek altını değiştirme anı ise güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Genç çift ise polise giderek şikayette bulundu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha