Kaymakam Koç, mesajında, "Dün ilçemizde yaşanan ve maalesef can kayıplarının yaşandığı hadise bizleri ve tüm Türkiye'yi yasa boğmuştur. Bu tür olayların yaşanmaması için öncelikle herkesi sağduyuya ve sükunete davet ediyoruz.

Bizi bir yapan değerler kardeşlik ve sıkı olan aile bağlarımızdır. Bu hadise ile bize düşen en önemli görev, başta yakın çevremiz olmak üzere herkese iyiliği ve güzel olanı öğreterek kötü olan her şeyden uzak tutmaktır. Bir insanın canını hatta bir karıncanın hayat hakkına saygı duyan ve koruyan-kollayan bir neslin evlatlarıyız; lütfen kardeşliğimizi, ortak yaşama kültürümüzü daha da geliştirelim ve bir olalım, birlik olalım."şeklinde ifade etti.

6 ölü, 4 yaralı

Dün öğleden sonra husumetli olan iki aile fertleri, oturdukları Çamdere köyüne birkaç kilometre uzaklıktaki Kahta'ya bağlı Doluca köyü yakınlarında karşılaştı. Taraflar arasında kaçık kazı ihbarı nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma, iki aile fertlerinin telefonla aradığı yakınlarının da gelmesiyle silahlı kavgaya dönüştü.

Tabanca ve tüfeklerin kullanıldığı husumetli aileler arasında çıkan kavgada, İbrahim Göğüs (63), İbrahim Göğüs (32), Yusuf Göğüs (46), Mehmet Göğüs (29), Mustafa Gözel (43) ve Mehmet Gözel'in (61) hayatını kaybetti.

Cenazeler, otopsi yapılmak üzere morga Kahta ve Adıyaman'daki hastanelerin morguna konuldu. Öte yandan çatışmada yaralanan 4 kişiden birisinin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha