Olay, sabah saatlerinde İmamağa Mahallesi'nde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, 11 yıl önce Nazlı Çetinkaya ve Seyfettin Çetinkaya evlenen ve geçirdiği rahatsızlıktan ötürü 5 yıl önce felçlik geçiren Seyfettin Çetinkaya'yı 2 yıl önce uyku ilacı içirerek, başka birine kaçtı.

Seyfettin Çetinkaya, savcılığa müracaat ederek boşanma davası açtı.

6 ay önce boşanan ve mahkeme tarafından Savfan (7) ile ağabeyi Taha Çetinkaya (12), velayeti baba Seyfettin Çetinkaya'ya verildi. 

Baba Seyfettin Çetinkaya ile birlikte kalan Savfan ile ağabeyi Taha Çetinkaya, sabah mahallede oyun oynadıkları esnada anne Nazlı Özkan, otomobille çocukları alarak kayıplara karıştı.

Seyfettin Çetinkaya, bir süre sonra çocukları göremeyince durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından yapılan incelemenin ardından çocukların Malatya'da annelerinin yanında olduğu bilgisine ulaşıldı.

Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri çocukların yaşadığı babanın evine gelerek baba Seyfettin Çetinkaya ile görüşerek konuyla ilgili işlem başlattı.

Baba Seyfettin Çetinkaya, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Sabah saatleri Taha Çetinkaya parkta oynuyordu. Otomobille kaçtığı erkekle gelen annesi Taha'yı çağırıyor ve Taha'da eve giderek küçük kardeşine annesinin geldiğini söyleyerek Savfan ile ağabeyi Taha, otomobile binerek kaçıyorlar. Bizde durumu polise bildirdi. Polisler geldi sorular sordular bizde durumu anlatarak ifademizi verdik. Çocuklarımızın bir an önce getirilmesini istiyoruz."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha