İddiaya göre, ava çıkan M.Ç, arkadaşları  İ.G, E.Ç ve M.D. ile  Kocahisar Köyü Pamlığ mezrasında ava gittiler.

 İ.G, E.Ç ve M.D. arkadaşları M.Ç’yi ava çıktıkları sırada araba yanında nöbette bıraktılar.

Ava çıkan İ.G, E.Ç ve M.D. arkadaşları M.Ç’nin yanına gelen bir otomobilin zorla araca bindirmeye çalıştıklarını gördüklerinde, koşarak arkadaşlarını kurtarmaya çalıştılar.

Bu esnada M.Ç’yi otomobile bindiren kişiler olay yerinden ayrıldı.

Olay üzerine Avcılar, Jandarmaya haber verdi.  Jandarmayı bekledikleri sırada avcılar İ.G, E.Ç ve M.D.  arkadaşları M.Ç’ye ulaştı.

Avcılar İ.G, M.Ç, E.Ç. ve M.D Kahta’ya gelerek Kahta İlçe Jandarma Komutanlığına şikayette bulundu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yasal olmasına rağmen avcı arkadaşlarının darp edilmesine tepki gösteren Kahta Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Mehmet Aslan, olay üzerine yaptığı açıklamada, “Kocahisar köyü Pamlığ mezrasında avcılık yapmak için hazırlık yapan grup üyelerimiz, bir arkadaşlarını araç yanında bırakarak, avcılık faaliyetlerine başladılar. Bu esnada köy halkından iki kişi aracın yanında kalan arkadaşımızı zorla araca bindirdiklerini gören diğer avcı arkadaşlarımız,  hemen peşine düşüyor. Rehin alınan M.Ç. 'nin telefonuna ulaşamayarak daha da tedirginleşen avcı grup, durumu Kahta ilçe Jandarma Komutanlığı ve Kahta Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği görevlilerine haber veriyor. Grup, kendi imkanlarıyla M.Ç ulaşmışlardır. M.Ç'ye küfür, darp ve silah çekildiğini duyan grup üyeleri Kahta ilçesine gelerek Kahta İlçe jandarma komutanlığa şikayette bulundular. Araç güvenliğini tutan M.Ç.'yi rehin alan Mehmet K. ve oğlu hakkında şikayetçi olduk" şeklinde konuştu. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha