Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Trafik Timleri tarafından il genelinde emniyet kemeri takılmaması sonucu ölümle sonuçlanan trafik kazalarının önüne geçmek maksadıyla genel trafik uygulaması yapıldı.

Ekipler tarafından kazaların önceden önlenmesi amacıyla yapılan uygulamada kar lastiği kontrolü, emniyet kemeri kontrolü ve evrak kontrolü yapılarak sürücüler kaygan yolda dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, uygulamanın bir diğer amacının seyir halinde cep telefonu kullanımı sonucu oluşabilecek trafik kazalarının azaltılması olduğu bildirildi.

Açıklamada, Jandarma'nın Emniyet Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak yurt genelinde eş zamanlı olarak yaptığı bu uygulamanın sonucunda Adıyaman ili Jandarma sorumluluk bölgesinde 602 araç kontrol edildiği belirtilerek, "4.724 TL idari para cezası uygulanmış ve 5 araç trafikten men edilmiştir. Sürücülerimizin trafikte cep telefonu kullanmalarının dikkat dağıtıcı bir unsur olduğunun ve emniyet kemeri takma konusunda yolcular dahil tüm vatandaşlarımızı uyarıyoruz."denildi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha