Alınan bilgiye göre, olay, Yunus Emre Mahallesi’nde meydana geldi. İş yeri sahibi C.Ö. sabah saatlerinde geldiği işyerinin arka taraf duvarının kırıldığını görünce durumu polise ekiplerine bildirdi.

Polis başka bir işyerinde yaptığı incelemede de yine hırsızların duvarı kırarak D.K.’ya ait işyerine girdiğini belirledi. İşyerlerinde yapılan incelemede 20 bin lira para ile yeşil reçeteyle satılan ilaç çalındığı öğrenildi. İşyerlerindeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis şüphelilerin M.G. ve A.G., olduğunu tespit etti.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yaptığı çalışma sonucu, kuzen oldukları öğrenilen M.G. ve A.G., adreslerinde yakaladı.

Gözaltına alınan şüpheliler emniyette yapılan sorgunun ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen M.G. ve A.G., çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin daha önce soydukları işyerlerinin inşaatında çalıştıkları öğrenildi. 

-HIRSIZLIK ANI KAMERALARA YANSIDI

M.G. ve A.G.'nin işyerinde raflardan ilaç alma ve çekmeceden para alma görüntüleri ise işyerlerinin güvenlik kamera kayıtları tarafından görüntülendi.

Eczanede halfa olarak çalışan Sıdıka K., önlem aldıklarını fakat duvarı kırarak girdiklerini iki gün sonra ise yakalanarak tutuklandığını söyledi.
Barış D., ise hırsızların birinin Kahta ilçesinde yakalandığını ve çok sayıda yeşil reçeteyle satılan ilaçları çaldıklarını belirtti.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha