Olay, dün gece yarısı İmamağa Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kireçhane Caddesi üzerinde bulunan 23 Nisan İlkokula 15 gün önce yangın merdiven kapısı kırılarak içeri giren bir kişi, bıçak ve tırnak makası çaldı.

Sabah okula gelen Okul Müdürü Sadık Tunç, kapının kırıldığını fark etmesiyle durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, inceleme başlattı.

“15 gün sonra ağaçlar kırıldı”

Aradan 15 gün sonra Okul Müdürü Sadık Tunç, bahçede bulunan 5 adet incir ağacının köklerinden ve dallarından kırıldığını fark edince durumu yine polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından yapılan kamera kayıtlarından yola çıkarak şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Yaşanan iki ayrı olayla ilgili açıklama yapan 23 Nisan İlkokul Müdürü Sadık Tunç, “Sabah okula girdiğimde genellikle her sabah kapıyı açarak bahçede bulunan kedilere mama veriyorum. Kapıyı açtığımda incirler yerde olduğunu gördüm diğer incirlerde yerdeydi. 5 tane ağacı olduğu gibi kırıp yere atmışlar. Polisi aradım milli eğitimi aradım bilgi verdim. Polis geldi fotoğraf çekti gitti bende karakola gidip ifade vereceğim. Geçenlerde de 3 kattan yangın kapısını kırarak hırsız içeri girmişti. Onu da resmi yazıyla gerekli yerlere bildirdim. Baya karıştırmış ortalığı 1.5 saate yakın okulun içerisinde durmuş görüntüler mevcut. Okuldan bir şey almamış ama benim ondamdaki çekmeceleri karıştırmış, odamda birkaç bıçak vardı onları almış, tırnak makasını almış, mutfaktan bıçak almış ilginç bir hırsızlık olayı amacı nedir çözemedik. Polis geldi kamera kayıtlarını aldı gittiler henüz bir şey çıkmadı" dedi.

Hırsızlık şüphelisinin okula girme anı ve koridorlarda gezmesi okulun güvenlik kamerasınca görüntülendi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha