Adıyaman  İl Emniyet Müdürlüğü, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında engellilerin sosyal hayata katılımını geliştirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla “ Özel Eğitime Gereksinim Duyan Çocuk ve Ailelerini Destekleme Projesi” adı altında program düzenledi.

Engelli çocuklar ilk olarak özel herekat polisleri ile birlikte tören yürüyüşü yaparak, programı izlemeye gelen ailelerini selamladılar.

Daha sonra İl Emniyet Müdürün Telsizini eline alan engelliler polislerin çalışmalarında başarılar dileyecek anonslar yaptılar.

Adıyaman Norkotik Köpeği Sezar ile çocuklar yakından ilgilenirken, Norkotik köpeği Sezar ile hatıra fotografı çektirdiler.

Toma aracının başına geçen engeli çocuklar, tomalar ile tazyikli su sıkarak Tomanın nasıl çalıştığı ve nasıl müdahale edildiği konusunda bilgilendirildiler.

Daha sonra Kobra  Kirpi araçlar ve Yunus Motorsikletlerine  çocuklar şehir turu yaparak gönüllerince eğlendiler.

Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper, yaptığı açıklamada, "Üklemizde olduğu gibi Adıyaman Merkezde’de Engellier haftası olarak kutlanmaktadır.Böyle bir etkinliğimizin Adıyaman ayağını sizlerle beraber yapıyoruz olmaktan çok mutluyuz.Bizde Adıyaman Emniyet Müdürlüğü olarak siz değerli ailelerimizi kıymetli evlatlarımızı burada misafir ederek bir günde olsa bu yavrularımıza polisliğin nasıl yapıldığını polislik hizmetlerini yakından tanımalarını ve polis abileri ile bir gün geçirmeleri için böyle bir imkan tandık.Bu değerli kardeşlerimiz ilerde istedikleri meslekleri tanırken, polislik mesleğininde bir çoğunun istediğini memnuniyetle görmekteyiz. İnşallah bu kardeşlerimizden de meslektaşımız olacaklar var" dedi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha