Olay, Çarşamba günü Yenişehir Mahallesi Sanat Sokağı'nda meydana geldi.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Matematik Bölümü'nden geçen yıl mezun olan ve özel ders vermeye başlayan Hasan ve Adile Aslan'ın 11 çocuğun 10'uncusu olan Melek Aslan (24) aynı dönemde Sakarya'da yaşayan Orhan Vatansever ile tanıştı.

KPSS'ye hazırlanan Melek Aslan, ailesinden izinsiz Sakarya'ya Orhan Vatansever'in (35) yanına gitti. Burada öğrenci yurdunda kalan Melek Aslan, bir kafeteryada Vatansever ile oturduğu esnada okuldan erkek arkadaşının aramasının aramasına cevap vermemesini istedi.

Orhan Vatansever, kıskançlık krizine girince Melek Aslan'ı tehdit etmeye başladı.  Aslan daha sonra Sakarya İl Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayette bulundu. Melek Aslan, tekrar Sakarya'dan Diyarbakır'a döndü. 
Tehdit ve şantajlara devam etti
Diyarbakır'a dönen Melek Aslan'ı tehdit ve şantaj devam eden Orhan Vatansever'in telefonu engelleyerek sosyal medya hesaplarını kapatarak Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulundu. 
Melek Aslan'ın şikayetinin ardından mahkeme Orhan Vatansever'in yurt dışına çıkış yasağı koydu.

Aslan'a tehdit ve şantajlara devam Vatansever, internet sitesinden kiraladığı yurt dışı telefon numarasından arayarak Kahta ilçesinde çiğköfte işletmecisi olan Melek Aslan'ın kardeşi Mustafa Aslan'a (21) ulaştı.  Vatansever, Aslan'a ablasının kötü yola düştüğünü, uygunsuz fotoğraflarının sosyal medyada paylaşıldığını söyledi. 
Önce hasret giderdi sonra öldürdü
Yanına tabanca alan Mustafa Aslan, Diyarbakır'da randevulaştığı ablası Melek Aslan ile Sanat Sokağı'nda buluştu.

Mustafa Aslan, 1 yıldır görmediği ablası Melek Aslanla birbirine sarılarak ağladı. Bir süre sonra Aslan yanında getirdiği tabancayla Melek Aslan'a 4 kurşun sıkarak kaçtı. Kanlar içinde yere yığılan Melek Aslan'ı görenlerin ihbarıyla olay yerine gelen sağlık görevlileri Aslan'ın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi.

Olay yeri incelemenin ardından Melek Aslan'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere morga götürüldü. Yapılan otopsinin ardından Melek Aslan'ın cenazesi yakınlarına teslim edildi. Kahta ilçesine getirilen Aslan'ın cenazesi Musa Peygamber Mezarlığında toprağa verildi.

Olayın ardından kaçan Mustafa Aslan, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan Aslan, emniyetteki sorgulamasında cinayetin azmettiricisi Orhan Vatansever'in kendisine sosyal medya ve yurt dışı telefonundan arayarak ablasının uygunsuz fotoğraflarını attığını ve ablasının Diyarbakır'da kötü yola düştüğünü belirttiği bundan dolayı ablasını ailesinin bilgisi olmadan Diyarbakır'a gelerek öldürdüğünü itiraf etti. Aslan'ın sorgulamasın ardından çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görgü tanıkların ifadesinde ise Mustafa Aslan ablası Melek Aslan ile önce sarılarak hasret giderdiklerini daha sonra tabanca ile ateş ettiğini belirtti.

Baba Hasan aslan oğlundan şikayetçi oldu
Melek Aslan'ın evdeki şahsi eşyaları polis eşliğinde baba Hasan Aslan'a teslim edilirken emniyette ifadeye çağrıldı. Emniyete giden Hasan Aslan, ifadesinde bilgisinin olmadığını oğlunun habersiz gittiğini belirterek şikâyetçi oldu. Polis, hayatını kaybeden Melek Aslan ve kardeşi Mustafa Aslan'ın cep telefonlarına el koyarak incelemeye aldı. Polis tarafından cep telefonlarında yapılan incelemede çok sayıda sosyal medya tehditleri ve whatsapp konuşmaları ortaya çıktı. Telefonlarda yapılan incelemede çok sayıda yazışma ortaya çıkarken bunlar ise delil sayılacak.
Cinayetin azmettiricisi Diyarbakır'a getirildi

Cinayetin azmettiricisi olan Orhan Vatansever, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından oluşturulan özel ekip tarafından Sakarya'nın Serdivan İlçesinde adresinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan Orhan Vatansever, polis tarafından Diyarbakır'a getirildi. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen Vatansever'in sorgulamasında Melek Aslan ile ciddi bir ilişki yaşadığını ve evlenmeyi düşündüğünü ancak aldatıldığı için hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.
Genç kızın bana evinde Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yükseldi.
İlçeye Erikdere köyünde taziyelerini kabul eden Hasan ve Adile Aslan'ın evinde Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yükseldi.

Anne Adile Aslan, "Ben şimdi hangisine yanayım anam, Melek'ime mi, Mustafa’ya mı yanayım. Ciğerimi yaktınız yavrum. Buna sebep olanlar da yansın. Meleğim nerdesin, niye gelmiyorsun, evim yandı sen yoksun yanımda; kuzum, ceylanım nerdesin gel annene. Üzerine yorgan örteceğime toprak örttüm, buna sebep olanlar Allah'ından bulsunlar."dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha