Olay öncesi cep telefonlarına ses kaydı yaptığı belirlenen Songül Önemli (26) ve Cansu Güven (21) kayıtta intiharlarından sorumlu tuttukları 6 kişinin ismini söyledikleri, gözaltına alınan şüphelilerin de bu kişiler olduğu bildirildi.

Olay, geçtiğimiz cuma günü gece Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. 

Boş araziden gelen silah sesleri üzerine bölgeye giden mahalle sakinleri, Songül Önemli ile Cansu Güven'i yerde kanlar içinde yatarken buldu. 

İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı incelemede, Cansu Güven'in öldüğü belirlendi. Hastaneye kaldırılan Songül Önemli de doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

-"SES KAYITLARI ÇIKTI"

Olayın ardından polis yaptığı geniş çaplı çalışmada iddiaya göre Önemli ve Güven, aileleri kızlarının bir biri ile gezmelerine karşı çıktıklarını ve sürekli olarak evden kaçtıkları öğrenilen Songül Önemli ile Cansu Güven'in cep telefonda yapılan incelemede ses kaydına ulaştı.

Ekipler tarafından cep telefonlarında yapılan incelemede ölürsek bizden ailelerinin sorumlu oldukları şeklinde ses kayıtlarına ulaştı.

-"6 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ"

Polis tarafından ulaşılan ses kaydında Songül Önemli ve Cansu Güven'in isimlerini verdiği 6 cinayet şüphelisi adreslerinde gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Emniyette sorgusu tamamlanan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha