Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan operasyonda Bilişim sistemleri banka ve kredi kartlarının araç olarak kullanılması sureti ile dolandırıcılık yapan şahıslar tutuklandı.

Konuyla ilgili Adıyaman İl emniyet müdürlüğünce yapılan açıklamaya göre; 18.09.2017 günü saat:11.00 sıralarında yapılan ihbarda, Adıyaman Kap camii Mah. Kap Camii Ziraat Bankası görevlilerinin dolandırıcılık olayı ile alakalı şüpheli şahısların olduğunu bildirmesi üzerine ekipler tarafınca R.A. ile S.B. isimli şahıslar yakalandı.

Şanlıurfa Viranşehir ilçesinde ikamet eden H.S. isimli müştekinin   bulunan parasının 2 ayrı hesaba aktarıldığı, şüphelilerden S.B. isimli şahıs diğer şüpheli R. A.’ nın kredi kartını ve şifresini farklı beyanla alarak İstanbul ilinde ikamet eden suç ortağı H. A. isimli şahsa kargo ile gönderdiği, müştekinin parasının bilişim sistemleri kullanılarak bu hesaba aktarıldığı, gönderilen kredi kartı ile para çekme işleminin yapıldığı tespit edildi.

Konu ile alakalı şüpheli S.B. isimli şahıs gözaltına alındı. Olayın diğer şüphelisi H.A. Adıyaman dahilin de olmadığından firar durumunda olduğu belirtildi. Şüpheli S.B. 19.09.2017 günü çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

Editör: Adıyaman Haber