Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezinde düzenlenen operasyonda 5 şüpheli üzerinde toplam 471 gram sentetik Kannabinoid maddesi ele geçirildi.

 Ele geçirilen uyuşturucu muhafaza altına alınırken şüpheli 5 kişi sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

İl Emniyet Müdürü Metin Alper, yaptığı açıklamasında, Adıyaman halkının huzurunu vatandaşların güvenliğini sağlamak adına Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü olarak çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini kaydetti.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube görevlilerince dün yapılan operasyonda 5 şahıs üzerinde yaklaşık 500 gram bonzai maddesi ele geçirildiğini kaydeden Alper, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu yapmış olduğumuz operasyonlarla birlikte ilimizdeki son 6 ayda uyuşturucuyla mücadele kapsamında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube müdürlüğümüz 1 Ocak 2019 tarihinden 6 aylık periyotta yapmış olduğu çalışmada toplam 152 olayda 332 şahıs gözaltına almışlardır. Bu olaylardan 37 kişi uyuşturucu ticareti yapma olayıdır. 34 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Yine yakalamaların yanı sıra bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerimiz devam etmekte bu kapsamda Narko Rehber projesi çerçevesinde 2019 ilk 6 aylıkta toplam 2 bin 886 vatandaşımıza ulaştık onlara narkotik konularında bilgiler verdik. Tabi biz bu çalışmalarımızı vatandaşlarımızla birlikte yapıyoruz. Bu anlamda Yeşilaydan, Aile Sosyal Politikalardan, Sağlık Müdürlüğünden ve diğer kurumlardan her türlü desteği almış bulunmaktayız. Değerli arkadaşlar 6 aylık periyotta arkadaşlarımızın yapmış olduğu çalışmada 11 kilo 133 gram esrar, 168 gram toz esrar, 193 gram eroin, 566 adet extaciy hap, 1 kilo 742 gram bonzai, 1 kilo 440 gram bonzai ham maddesi, 109 gram metamfetamin, 657 adet narkotik ecza hap maddesi, 10 kök kenevir bitkisi elde edilmiştir. Türkiye ortalamasında uyuşturucu kullanımı yüzde 3 oranında iken, uyuşturucu kullanım oranı yüzde 0,5'tir. Bu oranı biz yapmış olduğumuz çalışmalarla destekliyoruz. Dün yapılan operasyonda ele geçirilen 447 gram yani yaklaşık 500 gram bonzai maddesinin her bir gramının bir kişiyi zehirleyeceğini düşünürsek, toplamda 500 gencimizin zehirlenmesini önleyecek bir operasyon yapılmış oldu."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha