Sabah saatlerinde 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapmanın yasaklanması ve resmi gazete yayınlanmasın ardından yaklaşık 600 tütün üreticisi Adıyaman-Kahta, Adıyaman-Şanlıurfa ve Adıyaman-Çelikhan karayolunu yolu trafiğe kapattı.

Kentin üç giriş noktasında yol kapatma eylemi yapıldığı bilgisini alan Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yanı sıra çevre illerden takviye gelen çok sayı da jandarma ekibi eylem alanlarında güvenlik önlemi aldı.

Olay yerine gelen İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, tütün üreticileri ile görüşerek eylemi sonlandırmasını istedi.

Daha sonra Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar eyleme devam eden tütün üreticileri ve satıcılarına eylemlerini bitirmelerini söyleyerek, görüşmelerin devam ettiğini en kısa sürede sorunun çözüleceğinin sözünü verdi.

Tütün üreticileri ve satıcıları eylemine devam ederken ambulansların geçişine ve vatandaşların araçlarının geçmesine izin vermedi.

Hastalar jandarma ekipleri tarafından taşındı

Adıyaman'dan ilçelere giden vatandaşlar saatlerce yolun açılmasını beklemek zorunda kaldı. İlçelerden de Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine hasta götüren ambulans ve hastaneye giden vatandaşlar eylemcilere tepki gösterdi. İl Jandarma ekiplerinin desteği ile hasta ve hasta yakınları minibüsler ile hastanelere taşındı.

Sabah saat 9:00’da başlayan yol kapatma eylemi,14 saat sonra Vali Mahmut Çuhadar ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin’in konuşmalarının ardından gece saat 23:00’de sona erdi.

 

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha