Tütün üreticilerinin yetki belgesi almadan ve bildirimde bulunmadan ticaret yapması 1 Temmuz'dan itibaren yasaklandı. Söz konusu düzenlemeye tepki gösteren Adıyamanlı tütün üreticileri, protesto düzenledi. 

Sabah saatlerinde yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan yapılan tütün ticareti yasağı resmi gazetede yayınlanmasının ardından Demokrasi Parkı önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik tütün üreticisi grup, kararı protesto etmek istedi.

Tütün üreticilerinin kararı protesto etmesine izin vermeyen polis ve üreticiler arasında arbede yaşandı. Arbedenin ardından olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, trafiği ve yolu kapatarak yürüyüşe izin verilmeyeceğini belirtti.

Tütün üreticileri ise İl Emniyet Müdürü Ergüder'den Vali Mahmut Çuhadar ile görüşmek istediklerini talep etti. Kalabalık grup daha sonra Gölbaşı Caddesi üzerinden Atatürk Bulvarı'ndaki valilik binası önünde toplandı.

Vali Çuhadar tütün üreticileri ile görüştü

Vali Mahmut Çuhadar, toplanan tütün üreticilerine seslenerek, İçişleri Bakanlığı ile görüşmelerinin devam ettiğini belirterek eyleme son vermelerini istedi.

Bunun üzerine toplanan tütün üreticileri dağıldı.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha