Turgut Reis Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi'nde 3 gündür elektriklerinin sık sık kesildiğini ileri süren yaklaşık 200 kişi yolu yaya ve araç trafiğine kapatarak lastik yaktı. Mahalle Muhtarı Abdulkadir Geylani Taş'ın da aralarında bulunduğu 200 kişi, lastik yakarak AKEDAŞ'a tepki gösterdi. Elektrik şebekesinin mahalleye yetmediğini bu yüzden sürekli arıza verdiğini belirten mahalleliler, evlerinde bulunan elektronik cihazların arızalandığını ifade etti.

“TRAFO YÜKÜ KALDIRMIYOR”

Güvenlik önlemlerin alındığı protestoda toplanan vatandaşlar adına açıklamada bulunan Muhtar Taş, "Turgut Reis muhtarı olarak yaklaşık bu 3 yıldan beri bu trafomuzun arızası nedeniyle 50 haber yaptık ama bir türlü çözüm bulamadık. Trafo eski trafo. Bu yükü kaldırmıyor. Her gün Turgut Reis Mahallesi gelişiyor. Kentsel dönüşümle yeni binalar oluşuyor ama trafomuz eski trafo. Bir türlü yenileyemediler” dedi.

“BÖYLE SAÇMALIK OLMAZ”

Paraların Kahramanmaraş’a gittiğini, eziyeti çekenin de Adıyamanlı’nın olduğunu kaydeden Taş, “Biz Turgut Reis olarak bu trafodan, elektrik kesintisinden bıktık. 3 gündür saat başı elektrik kesiliyor. Dün 4 ya da 5 kez elektrik kesilmiş. Bugün yine aynı şekilde. Televizyonlar yanıyor, buzdolabı yanıyor, çamaşır makineleri yanıyor. Ondan ziyade doğal gazla çalışan evlerimiz hizmet vermiyor. İnsanlar evde ısınamıyor. Böyle saçmalık olmaz. Bu kadar rezillik olmaz" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından alevler söndürüldü. Polisin uyarısı üzerine kalabalık dağıldı.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha