İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tarafından 'Akdenizin Sesi Engellilerle Elele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma' derneği üyeleri tarafından kanserli hastaların, engelli ve yaşlı kişilerin ihtiyaçlarının karşılanacağı yönelik yardım talebinde bulunarak vatandaşları makbuz karşılığında dolandırdığı bilgisi alması üzerine Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında 70 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

-22 İLDE 49 GÖZALTI

Polis tarafından Adıyaman merkezli olarak Ankara, Antalya, Adana, Samsun, İzmir, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Konya, Muğla, Samsun, İstanbul, Afyonkarahisar, Mersin, Balıkesir, Kocaeli, Aydın, Uşak, Eskişehir, Kayseri, Zonguldak ve Tekirdağ'da eş zamanlı şüphelilerin adreslerinde operasyon düzenlendi. Operasyonda adreslerde yapılan aramada çok sayıda makbuz kocanı ele geçirilirken 49 şüpheli gözaltına alındı. 

-10 MİLYONLUK VURGUN

Polis, gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde ve banka hesaplarında yapılan incelemede vatandaşlardan toplanan paraların hasta ve engelli kişilerin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmadığı, derneğe aktarılmadan kişisel hesaplara aktarım yapıldığı banka hesapları ve MASAK verilerinde haksız kazancın ile kesilen makbuzlarla birlikte 10 milyon lira vatandaşları dolandırdıkları belirlendi.

Ekipler tarafından gözaltına alınan 49 şüpheli bulundukları adreslerden Adıyaman'a getirileceği öğrenilirken adreslerinde bulunamayan 21 şüphelinin ise yakalama çalışması sürdürüldüğü öğrenildi.

-DERNEK BAŞKANININ ÇOK SAYIDA SUÇ DOSYASI ÇIKTI

Çok sayıda hırsızlık, tehdit ve dolandırıcılık suçundan kaydı bulunan Akdenizin Sesi Engellilerle Elele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı R.Ç., ise internet üzerinden derneğe elaman kazandırdığı öğrenildi.
Gözaltına alınan 49 şüpheli Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha