Adıyaman'da İHA'lar bir grup PKK'lı teröristi görüntüledi. Bunun üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından operasyon için düğmeye basıldı. Uçak ve helikopterler ile teröristlerin görüldüğü bölge bombalanırken, çok sayıda jandarma ve özel harekat polisi de teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlattı.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı tarafından merkeze bağlı Çamyurdu-Yazıbaşı arasındaki kırsal alanda bulundukları tespit edilen bölücü terör örgütü PKK mensupları etkisiz hale getirildi. İHA destekli operayon kapsamında 8 terörist ölü ele geçirildi.

Bölgede PKK'ya yönelik operasyon devam ediyor.

ÖZEL GÜVENLİK BÖLGELERİ İLAN EDİLDİ

Öte yandan operasyon kapsamında Adıyaman Valiliği'nin oluru ile bir çok nokta özel güvenlik bölgesi olarak ilan edildi. Milli güvenlik, kamu düzeninin sağlanması suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla alınan bu karar, yürürlüğe konuldu. Karar ile vatandaşların yasa dışı unsurlardan ve bunlara yönelil alınacak tedbirlerden zarar görmemesi amaçlandı. Karar, 15 gün süre boyunca geçerli olacak.  

İŞTE ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLEN YERLER

- Adıyaman-Merkez-Ulbak Dağının Batısı, Şeyhler Tepe, Varşak Sırtı, Yazıbaşı Köyü Çayır mevkii ve 1447 R.T.’nin güney yamaçları, Üçtepeler, Sinekli Dağının 500 mt. kuzeyi, Elincik Tepe, Gazigerri Tepe, Pul Tepe, Kayatepe Köyü batısında bulunan Uzun Tepe Sırtları, Uzun Tepe, Karlık Tepe, Oluklu Köyünün 300 mt. kuzeyi, Kırmızı Tepenin batı etekleri, Akçalı köyünün 200 mt. kuzeyi, Sarı Tepenin 1 km. güneyi, Subaşı Mah. 100 m. batısı ile Çamyeri Tepe bölgeleri arasındaki kalan alan, (Yazıbaşı Köyü ile Akçalı Köylerini birbirine bağlayan köy yolu dahil)
 
- Adıyaman-Merkez-Koçali Serkül Tepenin 100 mt. güneydoğusu, Tamak Tepenin 100 mt. güneyi, Tomok Tepenin 200 mt. güneyi, Geyiktarı Mevkii 500 mt. doğusu, Ulubaba Tepenin 500 mt. güneyi, Ulubaba Tepenin 100 mt. batısı, Küpeli Tepe ile Poyrazdede arasında kalan bölge,
 
- Adıyaman-Merkez-Kömür Hasankan Mahallesi 500 mt. kuzeybatısı, Elma Tepe, Kartalkaya Tepeleri doğu etekleri, Novinoviça Deresi, Pozeydebiri Tepeleri, Biritüfün Tepenin 300 mt. güneyindeki kayalıklar, Biritüfün Tepe, Mamuh Tepe, Konik Tepe ile Kelik Tepenin 1 km batısı arasında kalan bölge, (Kömür Beldesinden Kaşköy Köyüne giden köy yolu hariç)
 
- Adıyaman-Merkez-Koçali Çağlalı Tepenin 500 mt. güneybatısı, Çağlalı Yaylası Mevkiinin güneyi, Bezar Sırtları, Hacıyusuf Tepe, Tumuşeriler Mevkii, Nakavisiyar Tepenin 100 mt. güneybatısı ve 100 mt. güneydoğusu, Birekikaşireş Tepenin 200 mt. güneyi ile Kevrikevr Tepe arasında kalan bölge,
 
- Adıyaman-Merkez-Çirkin Deresi ile Köy deresinin kesiştiği nokta, Okçu Mahallesinin 500 mt. kuzeydoğusu, 1460 R.T, Çavurmaçukuru Tepenin 700 mt. kuzeybatısı, 2129 Rk. Tepenin 200 mt. batısı,  Şekuke pınarı, Çilek pınarının 400 mt. güneyi, Bulasık Tepeleri doğu etekleri, Kasires Tepe ile Kale Tepenin 400 mt. güneybatısı arasında kalan bölge, (Çamyurdu köyü ile Yazıbaşı köyü arasında kalan köy yolu hariç)
 
- Adıyaman-Merkez-Göçeryolu Sırtları 400 mt. güneybatısı, Marikkomu Mevkii, 894 R.Tepe, Kurtpınarı Tepe 400 mt. güneybatısı, Karagedik Sırtı, Karatepe Sırtları 1 km. batısı, Kara Tepenin 300 mt. batısı, Kürtigeriş Mahallesinin 500 mt. güneydoğusu, Çam Tepenin 500 mt. güneydoğusu arasında kalan bölge,  (Çamyurdu  Köyünden  Uzunköy Köyüne giden köy yolu hariç)
 
- Adıyaman-Merkez- Koçali Haçik Tepe 500 mt. güneybatısı, Gaziali Sırtları, Çatalağaç Köyünün 500 mt. doğusu, Meydan Tepe, Üsiknozike Tepe, Kırmızıkeklik Tepenin güneyi, Merişkan Tepenin 400 mt. güneyi arasında bulunan bölge...

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha