Mustafa ile Hatice Oğuz çiftinin 5 çocuğundan en küçük çocukları Gülfidan Oğuz, 4 katlı binanın en üst dairesinden park halinde bulunan otomobilin üzerine düştü. Yaralanan kız çocuğu, çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan Gülfidan Oğuz, sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, kızın düşme anı ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. 

- HASTANEDE GÖZLEM ALTINDA TUTULUYOR
Plakası ve sürücüsü öğrenilemeyen otomobilin üzerine düşen minik Gülfidan Oğuz, Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gözlem altında tutulurken, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
İftar saatinde ekmek almaya gittiğinde düştüğünü öğrendiğini aktaran baba Mustafa Oğuz, “Dün evimizde kızım balkondan düştü. Şuan durumu iyi. Olay gerçekleştirdikten sonra hastaneye kaldırdık. Beyin tomografisi çektik. Doktorlar çocukta bir sıkıntı olmadığını belirti. Çok şükür çocuğum şimdi iyi. Ben fırına yemek alamaya gitmiştim. O arada kızım telefon etti. Gel dedi. Baba Gülfidan düşmüş. Geldim kızım aşağı da mahalleli toplandı sağ olsun. O arada 112 acil servisi aramışlardı. 5 dakika sonra ambulans geldi. Biz hastaneye gittik. Bir sıkıntısı yok” dedi.
Hastanede Gülfidan Oğuz’un yanında refakatçi olarak kalan anne Hatice Oğuz, “Ben içeride diğer çocukla ilgileniyordum. Zemin biraz kaygandı. O esnada yere düşmüş gürültüyü duyduğumda düştüğünü anladım, hemen aşağıya koştum, önce komşularım bana göstermediler, ağlama sesini duyunca biraz kendime geldim, sağolsunlar sağlık görevlileri gelince hemen hastaneye götürdük, şükürler olsun şuan durumu iyiye gidiyor.”

- AŞAĞI SARKINCA DÜŞMÜŞ
Balkonda oynadığı esnada sarkarak düştüğünü ve yerde yattığında titrediğini gören mahallede sakinlerinden kuaför olarak esnaflık yapan Ali Acar, “Dün iftara 40 dakika kalasıya dışarıdan bir ses geldi. Araba üstüne 3 yaşında komşu çocuğumuz düştü. Çocuk yanına gittiğim de araba üstüne düşmüş ve daha sonra yere düşmüştü. Elleri sallanıyordu. Yerde titriyordu. Çocuğa müdahale etmeden ambulansa haber verdim. Ambulans 5 dakika da geldi. Çocuğu hastaneye götürdüler. Şimdi bildiğim kadarıyla durumu iyi. Çocuğun yanında kimse yokmuş. Balkona çıkıp oynamış. Aşağı sarkınca düşmüş” diye konuştu.
Hastanede gözlem altında tutulan Gülfidan Oğuz’un doktorları ise sağlık durumunun iyi olduğunu, birkaç güne taburcu edileceğini söyledi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha