Doğum, doğanın en gizemli olayıdır. Bir kadın için doğumla başlar tarifi imkansız en güzel duygu… “  border:none windowtext 1.0pt;mso-border-alt:none windowtext 0cm;padding:0cm;
text-decoration:none;text-underline:none">Anne
lik Duygusu”…Tarif etmesi en zor ama hissetmesi en güzel duygudur.

Annelik güdüsü, daha bebek ana rahmine düşer düşmez başlar. O andan itibaren anne ile bebeği arasında çok özel bir bağ oluşur. Bu bağ sanki bir canın iki farklı yansıması gibidir. Tek bir vücutta oluşan iki farklı can… İşte bu his yani o canlının kendine ait olması hissi, bir parçasının kendi içinde can bulup büyümesi anne ile bebeğini hayatta hiçbir sözle tarif edilemez bir şekilde birbirine bağlar. Bu bağ ise annelik güdümüz sayesinde gelişir ve beslenir.  Böylece hayatta sahip olacağımız en kuvvetli güdüye dönüşür.

Yüce Allah böyle bir imtiyazı kadınlara lûtfederken, bu güzel ve özel annelik duygusunu da bahşederek cennetin kapılarını da açmış ve annelik vasfının en kadar önemli ve değerli olduğunu görmemizi sağlamıştır.

“Anne”nin önemini anlatmak için kelimeler yetersiz kalmaktadır. Çünkü hayatımızın en önemli varlığını nasıl kolayca ifade edebiliriz ki?...O bize can veren bir candır. O bizim koruyucumuz, ömür boyu solmayan güllerle çevrili sevgi bahçemizdir. Her şeyden önemlisi O; bir çocuğun, yerini kimsenin dolduramayacağı en değerli varlığıdır.

   Bu yüzden anne demek sevgi demek, anne demek hoşgörü demek, anne demek duyarlılık demek, anne demek fedakârlık demek, anne demek şefkat demektir. Kısaca anne demek her şey demektir.

Hayatta olan ve olmayan bütün annelerimizin günü kutlu olsun.

Annelerimize ithafen Latif Sarıyüce’den güzel bir şiirle yazımızı noktalıyoruz…

ANNEM
Annelerin en güzeli,
Sensin, benim güzel annem
Ilık esen bahar yeli,
Sensin, benim güzel annem

Güneş yüzlü, altın kalpli,
Ağır başlı, tatlı dilli,
Meleklerin eşi sanki
Sensin, benim güzel annem

Açan çiçek, çağlayan su,
Gülümseyen engin duygu,
Evimizin mutluluğu
Sensin, benim güzel annem

                   Latif SARIYÜCE