Eğitim sistemimizde eksiklikler ve yanlışlıklar var. Bu durum cumhuriyetten beri devam etmektedir. Hükümet politikaları başrolde yerini alırken, ailelerin eğitim-öğretim konusunda çocuklara yaklaşım tarzıda son derece etkin rol oynamaktadır.

Bir çok ebeveyn eğitimle ilgili makaleleri okudu; çocuğun ödevlerini yapması konusunda yardımcı oldum. Çocuk okuldan gelir gelmez “günün nasıl geçti “ sorusuyla iletişime geçtim. Karnı aç mı? Tok mu? Takip ettim. Gerekli vitamin ve proteinleri alması konusunda özen gösterdim. Hafta sonları çocuğumla zaman geçirdim. İstek ve ihtiyaçları dengede tutmaya gayret ettim. Diyen binlerce aile vardır mutlaka, bence yeterli olmamakla birlikte tatminkar yaklaşımlar. Neden yeterli değil? Sorusunun cevabı; söylenilenlerde süreklilik sağlanamaması kanaati taşımam. Ayrıca söylenilen ve yapılanların dışında çocuğa kalan zamanı göz önüne alırsak koca bir boşlukta kalan; küçük yürek, pır pır atan kalp, okşanmayı bekleyen bir baş, sevgi sözcuklerini duymayı bekleyen bir çift kulak, nereye gideceğini bilmeyen ayaklarla dolaşıyor. Birde yukarıda saydıklarımı bilipte yapmayanlar ve belirli zamanlarda ortaya çıkıp bunları yapıyormuş gibi pazarlayanlar var. Çocuk, en büyük kurşunu yedi bu hareketle. Çocukta eleştirilecek bir nokta varsa baş müsebbibi ailesidir. Boşuna okula, komşu çocuğuna, çevreye, teknolojik aletlere bahane bulmasın. Bakıyorum çocuklarımız dersten çok bu aralar evet ve hayırı daha fazla konuşuyor. Neden çünkü evde gündem evet hayır. Demek ki bir iki sohbetle çocuklarımızda istediğimiz olumlu değişimi sağlarız.

Ebeveyn olarak bizler, eğitim sisteminin yanlışlarını tartıştığımız kadar, çocuklarımıza harcadığımız zamana eklemelerde bulunursak, inanıyorum ki hangi hükümet döneminde olursa olsun, hangi yanlışlar olursa olsun, çocuğumuza sunacağımız katkı bir ömrün ziyan olmasının önüne geçecektir. Bunun için çocuklara verilmeye çalışılan öğretim ve eğitimin aynısını ebeveynlere verilmesi kanaatini taşıyorum. Haydi sayın veliler Ülkemizin geçtiği bu zor süreçte geleceğimizi daha güzel şekillendirelim. Bunu başaracak gücün ve azmin var olduğunu biliyorum. Allaha emanet olun.