1987 yılında kurulan kısaca Adıyamanlılar Vakfı olarak bilinen Ankara Adıyaman İl ve İlçeleri Eğitim Vakfı’nın etkinliklerinden en son 1.8.2016, 9.2.2017, 11.5.2017 ve 13.5.2019 tarihlerinde yayınlanan köşe yazılarımızda söz etmişiz.

17.1.2020 günü de vakıf binasında yapılan yemekli istişare toplantısına katıldım. Yüze yakın katılımcı arasında Suvarlı Belediye Başkanı GülferAğır,Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, Pınarbaşı Belediye Başkanı Mahmut Alan, eski milletvekilleri Mahmut Nedim Bilgiç,Mehmet Erdoğan,emekli noter Mehmet Altuntaş,Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Adnan Ağır,Besnililer Dernek Başkanı İbrahim Bircan, İş adamı Bekir Ağaoğlu, Avukat Halit Bayır, vakıf emektarıStj. Av. Meryem Doğan, vakfın eski başkanlarından İsmail Altuntaş, Hacı Bülent Elçi ve Bekir Güçbey,eski ve yeni yönetim kurulu üyeleri Mehmet Aksu, Murat Özkoçak, Hacı Mustafa Yüceve Ali Ramazan Bilgisiçok,kurucu üye Hasan Çabalar,fotoğraf sanatçısı Fatih Yıldız, TV sunucusu Serkan Bayamve TBMM Koruma Polisi Mahir Yılmaz da bulunuyordu.

Vakıf Başkanı “barış elçisi” Şevket Gürsoy yaptığı konuşmada hiçbir dini, siyasi veya etnik fark gözetmeksizin tüm Adıyamanlılara eşit derecede hizmet edip ihtiyacı olan öğrencilere burs sağladıklarını, vakfın Ankara’daki “Adıyamanlılarınevi” olduğunu söyleyip maddi ve manevi katkı sunan herkese teşekkür ederek bir hafta önceki genel kurulda verilenlere ilaveten bu gün de eski başkanlardan Bekir Güçbey ile burs katkısı sunan eski milletvekili Mehmet Erdoğan’aTeşekkür Belgesi verdi. Güçbey’ineşi Hatice Güçbey’i, “Her başarılı erkeğin arkasında başarılı bir bayan vardır.” diyerek kutladığımda, “Arkasında değil yanında” diyerek düzeltmesini takdir ettim.

Başkan Gürsoy,bu geceki hıtapikramını Milletvekili AbdurrahmanTutdere’ninyaptığını,Tutdere’nindün şehit düşenhemşehrimizEr Tolga Kaplan’ın bu gün yapılacak cenaze törenine katılmak üzere son dakikada Mersin’e gitmek zorunda kaldığından gelemediğini, hazıruna selam ve saygılarını ilettiğini, vekâletendanışmanıHanifi Çavuş’un burada bulunduğunu söyleyerek teşekküretti ve şehitlerimize rahmet diledi.

Mazereti nedeniyle etkinliğe katılamadığı bildirilen yeni yönetim kurulu üyesiTV programcısı Asuman Kerkez’in adı anılınca, Ankara'daki Adıyamanlı bayanları organize ederek vakıf çalışmalarına katmak suretiyle bu eksikliğin giderilmesi için ön ayak olabileceğini düşündüm.

Bu arada, Adıyaman Belediyesinin Başkent irtibat görevlisi olarak ta çalıştırılmak üzere Belediye BaşkanıSüleyman Kılınç’ın, vakfın sekretarya hizmetlerini yapmak amacıyla Ankara’da ikamet eden, özellikle bilgisayar programlarını bilen, “patrimonyal bürokrasi” değil de “liyakatli bürokrasi” kurallarına uygun bir personel istihdamı sağladığı takdirde “Adıyamanlılar Evi”ne ve dolayısıyla Adıyamanlılarayarar getireceğine kanaat getirdim.

Son bir söz:

İyi ki varsınız!

Mustafa Işıldak

[email protected] 0532-422 95 28