Şimdi bazılarınızın Ali Demir’de kim dediğinizi duyar gibiyim. Çok ayıp nasıl tanımazsınız. Günlerce televizyonlarda, gazetelerde eli kelepçeli gördünüz, izlediniz onu. Biraz daha yardımcı olayım, hani şu ÖSYM eski başkanı. Soruları önceden Fetullahçılara verdiği söylenen başkan. Bak şimdi hepiniz hıııı o mu dediniz, hatırladınız. Hepiniz demeyeyim ama çoğunuz balık hafızalısınız vesselam. Böyle önemli bir kişiyi hemen unutuverdiniz.

Ali Demir’in nerede olduğunu söylemeden önce bu yazıyı neden yazdığımı açıklayayım. Günlerdir televizyon kanallarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Belediyeyi PKK ve Fetullahçılarla doldurduğunu, bu nedenle görevden alınması gerektiğini söyleyenleri dinliyorsunuz. Başta Süleyman Soylu, Devlet Bahçeli ve AKP genel başkanı Tayyip Erdoğan devamlı bu konuyu işliyor. Belediyeye müfettişler gönderiliyor. Amaç, İmamoğlu’nun Fetullahçılarla ya da PKK ile ilişkisini bulup görevden almak.

O zaman akla şu sorular geliyor; Şaban Dişli kim? Kardeşi nerede, kendisi nerede. Tarım Bakanı ya da bakamayanı Bekir Pakdemirli’nin kardeşi niçin cezaevinde yatıyor. Seçim öncesi Osman Öcalan’ı televizyona kim neden çıkardı. Ben sizi bu sorular ile yormayacağım, Ali Demir’i anlatacağım sizlere.

Ali Demir eski ÖSYM başkanı. Görev yaptığı süreçte soruları Fetullahçılara verdiği iddia edilerek tutuklandı. 2010-2015 yılları arasında görev yaparken sınav sorularını sızdırdığı söylenerek FETÖ üyeliğinden yargılanıyor, hem de 18 yıla kadar hapis istemiyle. Önce ev hapsine alındı şimdi ise akademik kariyerine devam ediyor. İstanbul Teknik Üniversitesinde (İTÜ) hocalık yapıyor, İTÜ nün lojmanında kalıyor. Yani Ali Demir’in hayatında değişen bir şey yok,ÖSYM den alındı İTÜ de hocalığa devam ediyor.

Kısacası bu memleketteki tüm bölücü ve Fetullahçılar muhalefetin içinde fokur, fokur kaynıyor bu iktidar ise canını dişine takmış mücadele ediyor kimi nereye atayayım diye kafa yoruyor. Balık hafızalı millet ise her söylenene alkış tutuyor.

Yeni yılınız kutlu olsun.

ASIM ÖCAL

01.01.2022